Regeling voor scholingsbudget vanuit WW is verruimd!

De regeling voor scholingsbudget vanuit WW is verruimd! Het is aan te bevelen om hierover in gesprek te gaan met jouw jobcoach bij het UWV en jouw scholingsmogelijkheden als werkzoekende bij het vinden van een baan te vergroten.

Het budget voor het inkopen van scholingstrajecten voor werklozen met een grote kans op langdurige werkloosheid is verhoogd naar € 28 miljoen. De verhoging van het budget komt voort uit het bredere steunpakket in het kader van de coronacrisis. Met het beschikbare budget koopt UWV scholing in voor werkzoekenden met een hoge kans op langdurige werkloosheid. Het is belangrijk dat de scholing gericht wordt ingezet, daarom zal toekenning van het budget altijd gepaard gaan met individuele toetsing van het nut en de relevantie van de scholing.

De nieuwe regeling tijdelijk scholingsbudget UWV 2021 wijkt niet af van de uitgangspunten van de eerdere regeling uit 2019. Echter geven de huidige arbeidsmarktomstandigheden wel aanleiding om de voorwaarden van de regeling op drie punten aan te passen. De voorwaarde om te scholen richting een krapteberoep wordt geherdefinieerd tot scholen richting een kansrijk beroep en het maximum toe te kennen bedrag wordt verhoogd van € 2.500,– naar € 5.000,–. Daarnaast wordt de mogelijkheid om scholing voor langer dan één jaar toe te staan, verruimd. Dat geldt ook voor scholing die niet uit het scholingsbudget wordt bekostigd.

Meer informatie hierover vind je op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-14849.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer aandacht dan ooit te voren voor loopbaanontwikkeling

Nooit eerder stond het vak van loopbaancoach zo in de belangstelling als nu. Maar hoe tonen ze nou precies hun …

STAP-budget, wat moet je weten?

Wat is het STAP-budget? Werkenden en niet-werkenden kunnen vanaf 1 maart 2022 tot € 1.000 aanvragen voor een scholingsactiviteit. Het …

Workshop op 3 november voor de Nationale Werkbezoekdag op 17 november

De workshop ‘Gebruik je netwerkgesprek en zet jezelf op de kaart’ is een voorbereiding op de Nationale Werkbezoekdag op 17 …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op