Door ‘NL leert door’ kun je dit najaar tijdelijk gratis een training of opleiding volgen!

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich blijven ontwikkelen met kennis, vaardigheden en ervaring. Werkgevers, overheden en opleiders stimuleren het leven lang leren met allerlei maatregelen. Nu de coronacrisis onze economie raakt, komt de overheid met een nieuwe regeling; NL leert door. Met deze regeling maakt de overheid het voor opleiders mogelijk om mensen gratis deel te laten nemen aan een opleiding of training. Het is naast het gratis Ontwikkeladvies, wat óók onderdeel van NL leert door is, een mogelijkheid om meer regie op je loopbaan te krijgen!

Voor wie is de regeling bedoeld?

Iedereen die in loondienst is, flexwerker, zelfstandig ondernemer (waaronder ZZP’ers) of werkzoekend. Verder moet je tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd zijn én een opleiding of training willen volgen. Super interessant voor mensen die zich zorgen maken over hun baan en zich daarom willen laten bij- of omscholen. Maar ook voor mensen die gewoon ‘fit’ voor de arbeidsmarkt willen zijn of blijven biedt de regeling veel mogelijkheden.

Wat betekent de regeling precies?

De overheid selecteert op dit moment opleiders die aan deze regeling mee gaan werken. Hierdoor kunnen deze opleiders een aantal van hun opleidingen of trainingen kosteloos aanbieden.

Waar kan je uit kiezen?

Het aanbod van de aan de regeling deelnemende opleiders kan bestaan uit diverse varianten. Bijvoorbeeld een aantal maanden een gratis abonnement op een Online Academie, een (online) training om je basisvaardigheden te ontwikkelen of je vakvaardigheden te verbeteren, trainingen of opleidingen op middelbaar of hoger niveau met een erkend diploma waarbij je gratis gebruik maakt van verschillende korte modules als eerste stap richting een MBO-, HBO- of branchediploma. Ook kun je kiezen voor EVC, waarbij je je ervaring vastlegt in een erkend certificaat.

De subsidieregeling ‘NL leert door’ start dit najaar. Je ontvangt via mijn nieuwsbrief bericht zodra ik weet welke opleiders aan de regeling deelnemen, waardoor je kunt gaan uitzoeken welke training of opleiding jou het beste past!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rooskleurig Coaching’s Kerstkaart – Speciaal voor jou!

76% van de Nederlanders wil in 2022 een carrièremove maken

Mensen wenden zich tot slimme technologie om hen te ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling sinds zij zich door de Covid-19-pandemie eenzamer …

Twee interessante online evenementen in de week van 15 t/m 19 november

Wil je jouw arbeidspotentieel verbreden? Bezoek dan eens onderstaande online evenementen in de week van 15 t/m 19 november Tekkie …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op