Tarieven

Tarieven

Particulier uurtarief

Na een gratis intakegesprek bepalen we samen de inhoud en de duur van het traject.
Een coachgesprek duurt doorgaans 90 minuten en vindt bij voorkeur overdag plaats, maar het is ook mogelijk om in de avonduren af te spreken.
Prijs € 85,- per uur, exclusief 21% btw, inclusief reis- en telefoonkosten. Als je kiest voor online coaching via Skype dan is de prijs € 75,- per uur, exclusief 21% btw.

Interesse en Competentie Test

Deze test meet de interesses en competenties. De vragenlijst is gebaseerd op de Holland menstypologie.
De antwoorden leiden tot scoren op de zes Holland menstypen: praktisch, analytisch, kunstzinnig, sociaal, ondernemend en conventioneel. Alle beroepen uit de LDC database zijn gescoord op deze zes menstypen. Vanuit de individuele uitslag wordt er gemeten wat passende beroepen en opleidingen zijn.
Prijs € 65,- inclusief rapport en exclusief 21% btw en een coachgesprek.

Zakelijk uurtarief

Zelfstandige | freelancer € 100,- per uur, exclusief 21% btw, reis(tijd)- en telefoonkosten.
Werkgever? Een traject is maatwerk en bestaat uit een plan van aanpak voor de werknemer. Op basis hiervan ontvangt de werkgever een offerte.

Reiskosten

Rooskleurig Coaching kan ook naar jou toekomen! Hiervoor worden reiskosten doorberekend: € 0,42 per kilometer en € 35,00 per uur reistijd.

Vergoedingen

Coaching en|of loopbaanbegeleiding worden in een aantal gevallen vergoed.
Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst biedt de werkgever veelal een outplacementtraject aan de werknemer aan en neemt doorgaans ook de kosten voor zijn rekening.
In geval van een uitkering vraag de uitkeringsinstantie, UWV of gemeente, om een re-integratiebudget.
Informeer of uw zorgverzekeraar coaching vergoedt.

Belastingaftrek coaching en|of loopbaanbegeleiding voor particulieren en werkgevers

Voor zowel particulieren als werkgevers zijn de kosten [inclusief btw] voor coaching e|o loopbaanbegeleiding onder voorwaarden aftrekbaar als studiekosten|scholingsuitgaven. Er moet voor de Belastingdienst sprake zijn van individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops.

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en|of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je deze inclusief de btw voor de inkomstenbelasting als studiekosten aftrekken. Tenminste als het doel ervan het verkrijgen van een [nieuwe] baan is of als leertraject gericht op je functioneren in je werk [beroep]. Van belang is dat je studie of opleiding plaatsvindt in het kader van een leertraject. Hierbij gaat het om een studie of opleiding waarmee je jouw kennis en vaardigheden uitbreidt met het oog op een verbetering of verandering van je financieel-economische [beroeps]positie in de maatschappij. Er moet voor de aftrekbaarheid dus altijd verband bestaan met inkomensverwerving.

Voor werkgevers geldt dat loopbaanbegeleiding valt onder gerichte vrijstellingen. Het bedrag is aftrekbaar als zakelijke uitgave.

Belastingaftrek studiekeuze traject

Helaas. De overheid hecht steeds meer waarde aan een goede studiekeuze, maar heeft daar [nog] geen fiscale voordelen voor ouders aan verbonden.

Belastingaftrek outplacement voor werkgevers

Outplacement is fiscaal aftrekbaar voor werkgevers.

Belastingvoordeel opleidingen voor particulieren

Wil je graag een opleiding volgen in navolging op je loopbaan- of outplacementtraject en betaal je deze zelf, dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten! Onder studiekosten vallen het lesgeld, studieboeken, examengeld, trainingsdagen en dergelijke. Ook extra kosten als begeleidingstijd zijn aftrekbaar.

Belastingaftrek loopbaan coaching ZZP’ers en ondernemers

Voor ZZP’ers en ondernemers geldt dat de kosten voor loopbaanbegeleiding als ondernemerskosten worden meegenomen. Kijk voor meer informatie op de website De Belastingdienst

Financiele regeling leren en werken voor werkzoekenden, werknemers en scholieren

De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met diverse financiële regelingen. Het landelijk Team Leerwerkloketten heeft een handig overzicht gemaakt van de financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren. Deze vind je hier.

Financiele regeling leren en werken voor werkgevers

Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waarvan een werkgever gebruik kan maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op. Het landelijk Team Leerwerkloketten heeft de belangrijkste regelingen op het gebied van leren en werken op een rij gezet. Deze vind je hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuws en tips op het gebied van werk, studie en carrière.

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op