STAP ontwikkeladvies voor praktisch geschoolden

STAP ontwikkeladvies voor praktisch geschoolden

Vanaf 1 april gratis loopbaanadvies.

Ben jij een mens van de praktijk? Zit jij zonder werk thuis of verdwijnt jouw baan op termijn? Overweeg jij een carrièreswitch? Ben je 18 jaar of ouder én heb je niet de mogelijkheid gehad om je opleiding af te ronden? Wil jij wat anders, maar weet je niet wat? Wil je je laten bij- of omscholen om te voorkomen dat je je baan verliest, meer kans wilt hebben om een andere baan te vinden of om van baan te wisselen? Schakel hulp in! En schrijf je nu in voor gratis loopbaanadvies. Deze overheidssubsidie, ook wel STAP ontwikkeladvies genoemd, wordt vanaf 1 april a.s. opengesteld.

Waarom?

Het is erop gericht om jou concreet een stap vooruit te helpen in je loopbaan of zoektocht en bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. Om je inzicht te geven in relevante ontwikkelkansen en scholingsmogelijkheden om je handvatten te geven en daarmee aan de slag te gaan.

Voor wie?

Dit ontwikkeladvies is speciaal bedoeld mensen die niet geschoold zijn of praktisch geschoold zijn met een opleiding op maximaal mbo-2 niveau.

Concreet betekent dat voor mensen met als hoogst afgeronde opleiding:
0 Basisonderwijs
0 Vmbo/Mavo
0 MBO-1 / MBO-entree
0 MBO-2
0 of mensen die geen opleiding hebben afgerond

Mensen met een diploma op het niveau van mbo-3, mbo-4, havo of vwo zonder aanvullende opleiding kunnen dus géén gebruik maken van deze regeling.

Hoe gaat dat dan?

We starten met een intakegesprek. Daarna hebben we twee of drie persoonlijke coachgesprekken – van in totaal 4 uur – over je loopbaan waarin we jouw competenties, kwaliteiten, vaardigheden en voor jou belangrijke werkvoorwaarden bespreken. Hierbij maken we ook gebruik van een hulpmiddel, namelijk de arbeidsmarktscan. Deze scan berekent je huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Mét de unieke mogelijkheid om je huidige functie te vergelijken met kansrijke alternatieve beroepen, inclusief een persoonlijk rapport boordevol tips. Ter afsluiting volgt een loopbaan ontwikkelplan waarin een duidelijk beeld staat van wie je bent en wat je kunt en waar je kansen liggen voor de toekomst, zodat je zelf aan de slag kunt met datgene wat je hebt ontdekt en wilt gaan doen.

De gesprekken kunnen online of bij de bibliotheek Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht of Amstelveen plaatsvinden.

Aanmelden

Aanmelden kan vanad 1 april 2022. Dat doe je door een whatsapp naar 06 5313 5015 of een e-mail info@rooskleurigcoaching.nl

Praktisch informatie

De subsidieaanvraagt verloopt via Rooskleurig Coaching.

  1. De loopbaanadviseur registreert de deelnemer via Ontwikkeladviesportaal. Dit is mogelijk vanaf 1 april 2022. Let op: de gegevens kunnen achteraf niet meer gewijzigd worden. De registratie moet dus overeenkomen met de subsidieaanvraag.
  2. De loopbaanadviseur werkt samen met de deelnemer in een aantal gesprekken aan een persoonsprofiel en brengt ontwikkelmogelijkheden in beeld. Het gaat vooral om de keuze van geschikte scholing.
  3. De loopbaanadviseur vraagt na afronding van het traject de subsidie aan.

Nb. Het STAP-ontwikkeladvies is iets anders dan het STAP-budget.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuws en tips op het gebied van werk, studie en carrière.

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op