Handige links als je straks gaat studeren

Handige links als je straks gaat studeren

Ga je studeren in het MBO, HBO of aan de universiteit?

Dan biedt Startstuderen een handig overzicht van websites en het laatste nieuws over bijvoorbeeld de veranderingen in de studiefinanciering en de toelatingseisen. En maak vooral gebruik van de checklist, zodat je zeker weet dat je alles hebt geregeld voor je opleiding.

Als je weet wat je wilt studeren, kan je je aanmelden voor je studie

Er zijn een aantal dingen die je hiervoor moet regelen.

Studielink

Schrijf je in voor een opleiding aan een HBO of universiteit via Studielink. Iedere opleiding kan aanvullende eisen stellen aan de toelating. Raadpleeg daarom altijd eerst de website van de onderwijsinstelling voordat je via Studielink een verzoek tot inschrijving doet.

Rijksoverheid

Betaal je het instellings- of wettelijk collegegeld? Ga naar Rijksoverheid.nl

DigiD

Een DigiD-code vraag je aan op DigiD.nl

DUO

DUO [Dienst Uitvoering Onderwijs] voor studenten en scholieren verstrekt studiefinanciering, erkent diploma’s en organiseert examens. Zo maakt DUO goed onderwijs mogelijk. Ga naar DUO

Stageplek?

Op de website van de Nationale vacaturebank staan gemiddeld rond de 3.000 stageplaatsen vermeld, die gemakkelijk te filteren zijn op bijvoorbeeld opleidingsniveau, vakgebied en het aantal werkuren. Ga naar Stageplek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuws en tips op het gebied van werk, studie en carrière.

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op