Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Rose-Marie Lucas (1968) van Rooskleurig Coaching in Uithoorn.

Als Register Loopbaanprofessional, Noloc gecertificeerd| studiekeuzecoach | sollicitatietrainer geef ik persoonlijke en professionele begeleiding en ondersteuning bij loopbaanvraagstukken op het gebied van werk, studie en carrière.

Na een succesvolle loopbaan als vestigingsmanager binnen de uitzendbranche heb ik vanaf 2008 heel bewust gekozen voor de rol van loopbaanprofessional. Door mijn vakkundige scholing en Noloc erkenning ben je verzekerd van kwaliteit in coaching en training.

 • Opleiding tot coach bij BGL & Partners inclusief de specialisaties leiderschapsontwikkeling en vitaliteitmanagement.
 • Opleiding loopbaanontwikkeling bij Alites Opleidingen .
 • Trainersopleiding bij La Cretio Training | Advies.
 • Opleiding Studiekeuze coaching bij Alites Opleidingen.
 • 6-daagse Masterclass Loopbaancoaching bij Annet Brinkhuis Opleidingen.
 • 3-daagse training Arbeidsmarktgedreven loopbaanprofessional bij de Academie voor arbeidsmarktcommunicatie.
 • 3-daagse training ’Toolkit voor LOB’ met 25 LOB instrumenten voor in de bovenbouw van havo-vwo en het begin van het hoger onderwijs bij Omega Advies & Coaching.
 • Meerdaagse training pubercoaching bij BGL & Partners.
 • 1-daagse training Tussenjaarcoaching bij het Tussenjaar Kenniscentrum [Danielle Vogels].
 • 1-daagse training Stemanalyse (analytisch computerprogramma meet en vertaalt de unieke trillingen en frequenties van jouw stem en verbindt dit aan wie je bent en wat je kunt) bij Voice Your Future.
 • Opleiding Re-integratiecoach bij Academie voor Coaching & Counselling.

Nieuwe ontwikkelingen op mijn vakgebied houd ik scherp in de gaten door deelname aan vakgerelateerde trainingen, workshops en door aan te sluiten bij vakgroepen. Verder ben ik licentiehouder bij LDC online loopbaan- en studiekeuzetools. Ik werk bijvoorbeeld met de LINC tool. Dit is een interesse en competentietest op basis van Holland. LDC geeft ook toegang tot een grote database beroepen, opleidingen en vacatures.

Ik doe ieder jaar mee met de Week van de Loopbaan, een initiatief van de Noloc de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en in samenwerking met de lokale bibliotheken. Het vindt doorgaans plaats in de tweede week van september en geeft je de mogelijkheid voor een gratis loopbaangesprek.

Daarnaast kan je bij mij terecht voor gesubsidieerde Ontwikkeladvies trajecten, een initiatief van de overheid. Dergelijke loopbaantrajecten zijn kosteloos voor de deelnemer en vinden geregeld plaats. Informeer bij mij naar de mogelijkheden!

Ook werk ik al jarenlang samen met JobOn, het landelijke platform voor werkzoekenden. Ik ben daar gastspreker en geef er kosteloos sollicitatietrainingen. Verder ondersteun ik de jaarlijkse Werkbezoekdag, een dag waarbij je een kijkje kunt nemen achter de schermen bij bedrijven, organisaties of professionals. Het vindt doorgaans plaats in de derde week van november. Super interessant als je opzoek ben naar een baan of wilt netwerken.

Passie voor het professioneel coachen en trainen komt voort vanuit mijn interesse in mensen die meer uit zichzelf, studie of werk willen halen. Beweging en focus aanbrengen.
Dat begint bij vragen over wie je bent, wat je kunt en wat je daarmee zou kunnen en willen doen. Je kunt hierbij denken aan praktische vragen over beroepskeuze of studiekeuze, als je twijfels hebt over je huidige baan en erachter wilt komen wat je nu echt wilt, tot verbeteren van sollicitatie vaardigheden om je kansen op een baan te vergroten. Het kan ook gaan om een duidelijk afgebakend probleem op het werk zoals ontslag, stress of conflicten met collega’s of leidinggevenden.

Ik gun iedereen een kans om die stap te zetten en help je graag vooruit door een nuttige en effectieve bijdrage te leveren bij jouw loopbaan vraag.
Ik vertel je niet wat je moet doen, maar help je bij het maken van je eigen keuzes. Durf je vragen te stellen die anderen niet vragen, verder door te vragen en na te denken over jezelf.
Van nature ben ik betrokken en vindingrijk, optimistisch ja, maar tegelijkertijd ook realistisch. Mijn feedback is daardoor ’to the point’, eerlijk en oplossingsgericht.
Met mijn praktische en persoonlijke aanpak zal ik je aanmoedigen om door te pakken en je werk, studie en carrière meer perspectief te geven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuws en tips op het gebied van werk, studie en carrière.

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op