Financiële regelingen leren en werken voor werkzoekenden, werknemers en scholieren op een rijtje

Als loopbaanprofessional bied ik ondersteuning voor loopbaanvragen van werknemers, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van mobiliteit en scholing.

Financiële regelingen

De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren vind je op het leerwerkloket.

Het Leerloket heeft een handig overzicht gemaakt van de financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren, bijvoorbeeld Regeling NL leert Door, Tegemoetkoming Deeltijders, Levenlanglerenkrediet, Transitievergoeding, Startersbeurs, van Werk naar werk-vouchers en nog veel meer.

Je vindt er het allemaal op deze link
https://mcusercontent.com/cabc17a0c4ee39c7757f1282c/files/2daf91cb-49bd-4a44-9fcb-3d6e88791dd2/Informatieblad_financiele_regelingen_werkzoekenden_nr._31_16_12_2020.pdf

Werkzoekend? Flexibele Leerroute!

In coronatijd komt het regelmatig voor dat iemand werk zoekt waarvoor hij of zij nog niet volledig is gekwalificeerd. De wil om in een andere functie of sector aan de slag is er wél, maar het lukt niet een baan te vinden omdat je niet beschikt over het juiste diploma. De werkgever, zeker in groeisectoren, wil wel nieuwe werknemers aannemen maar heeft de eis dat ze gediplomeerd moeten zijn.
Een organisatie als Academie Werkend Leren biedt een mogelijke oplossing voor zowel de werkgever als de werknemer in deze situaties.

Werknemers kunnen via de Flexibele Leerroute van de Academie Werkend Leren On the job en met erkenning van hun eerder verworven competenties heel gericht hun diploma op de werkvloer halen. De begeleiding wordt 100% afgestemd op de mogelijkheden en de situatie van de werknemer en de werkgever. Dit is motiverend voor de werknemer, omdat je alleen leert wat nodig is voor het diploma in de situatie waarin het ook toegepast moet worden.

Het voordeel voor werkgevers is dat zij nagenoeg geen verletkosten of verlettijd hebben. Ze kunnen de werknemer direct inzetten en kunnen er op vertrouwen dat na een periode de werknemer zijn of haar diploma heeft. Ze kunnen de begeleiding ook beschouwen als intensieve inwerkbegeleiding waarin ze het vak heel gericht leren.

Als werknemer hoeft je niet een hele MBO of HBO opleiding te gaan volgen van enkele jaren, met vaste schooldagen. Je leert alleen wat je nog niet beheerst wordt en ontwikkel je gericht in de praktijk richting je diploma.

Er zijn drie doelgroepen:

  • Mensen die al jaren op een niveau en functie werken en dat nu met een diploma willen verzilveren.
  • Mensen die willen opklimmen binnen het bedrijf of instelling (opstroom). Een voorbeeld daarvan is dat er relatief veel MBO verpleegkundigen binnen een zorginstelling een stap willen maken naar HBO verpleegkunde.
  • Van werk naar werk, je kunt het traject alleen kan volgen als je al, voor het diploma relevant, werk hebt en al over e.a. relevante ervaring beschikt.

Bron: lees meer over dit concept op www.academiewerkendleren.nl.

 

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op