Gesubsidieerd loopbaanadviestraject voor rijksambtenaren

Ben jij een rijksmedewerker en wil je aan de slag met je loopbaan? Grijp dan je kans en vraag een loopbaanadvies aan! Je kunt hiervoor een subsidie ontvangen via het A+O fonds Rijk.

Het loopbaanadvies in het kort

Het loopbaanadvies helpt je om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Ga hiervoor naar https://www.aofondsrijk.nl/activiteit/loopbaanadvies/ en beantwoord een aantal vragen. Binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.

Je vraagt een loopbaanadvies aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk.
Via het A+O fonds Rijk kun je een loopbaanadviestraject aangaan zonder tussenkomst van je leidinggevende. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.
Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.

Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw een subsidie aan voor een vertrouwelijk loopbaanadvies bij een professionele loopbaandeskundige. Je kiest zelf een professionele loopbaandeskundige. Een aanvraag voor een vergoeding loopbaanadvies kan uiterlijk tot en met 30 juni 2022.

Vereisten

Je komt in aanmerking voor de subsidie als je rijksmedewerker bent en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest. Je mag overigens niet eerder gebruik hebben gemaakt van de regeling loopbaanadvies. De regeling loopt af op 30 juni 2022
De subsidie kun je aanvragen via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk.

Het is alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaandeskundige die is gecertificeerd voor het nieuwe keurmerk Register Loopbaan.
Rooskleurig Coaching is Noloc gecertificeerd Register Loopbaanprofessional.

Vraag een vrijblijvend intakegesprek met mij aan en maak afspraken over het loopbaanadvies en hoe je het advies wilt ontvangen. Je kunt mij hiervoor een whatsapp bericht sturen 06-5313 5015 of via mijn homepagina een gratis intakegesprek aanvragen. Daaropvolgend ontvang je offerte waarin duidelijk staat waaraan het advies voldoet.

Waaraan moet het loopbaanadvies voldoen?

Het beste loopbaanadvies krijg je door drie gesprekken aan te gaan van een of anderhalf uur. Het loopbaanadvies wordt in een schriftelijke rapportage opgeleverd en de bevat de volgende elementen:
 bespreking uitslag gesprekken en onderzoeken;
 jouw competenties;
 je ontwikkelingsmogelijkheden;
 de mate waarin jouw potentie volgens de mijn loopbaanadvies en je eigen inzicht daarin op elkaar aansluiten;
 inschatting van jouw arbeidswaarde;
 een persoonlijk en concreet advies over hoe je met je carrière om kan gaan.

Meer informatie over de subsidieregeling vind je op www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vakantiekaart van Rooskleurig Coaching

Krapteberoepen en omscholing | bijscholing

Momenteel is de krapte op de arbeidsmarkt het hete hangijzer. Al maanden wordt er over gesproken en geschreven in het …

Twee gesubsidieerde scholingsmogelijkheden

Ons werk verandert voortdurend. Je blijven ontwikkelen is daarom belangrijk. Zo kun je werken aan je ontwikkeling, voor meer kansen, …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op