Gratis loopbaanontwikkeladvies nu voor álle werkende 45-plussers!

Iedere werkende, ambtenaar of zelfstandige zonder personeel van 45 jaar of ouder die gemiddeld minimaal twaalf uur per week werkzaam is, kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur.

Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers.

Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Minister Koolmees: “De mensen die dat hebben gedaan, waren positief. Maar ik denk dat er nog veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen.” Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een loopbaanadviseur. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De loopbaanadviseur kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De loopbaanadviseur vraagt de subsidie aan. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Het is de moeite waard om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken!

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Het enige wat je hoeft te doen, is contact te zoeken met Rooskleurig Coaching.  Imiddels hebben meerdere 45plussers een ontwikkeladviestraject naar tevredenheid doorlopen bij mij. Iets voor jou? Stuur dan een WhatsApp naar 06 5313 5015 of een e-mail naar info@rooskleurigcoaching.nl 

Let op: als je al werkloos bent, jouw werk wegens ziekte niet meer kunt doen of met ontslag bedreigd wordt en er al een ontslag/reorganisatie regeling voor je van kracht is, kan je niet deelnemen aan deze subsidieregeling.

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op