Gratis [online] scholing te volgen – Onderdeel van NL leert door

Voor jouw toekomst is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders.

Met de subsidieregeling NL leert door zijn inmiddels de gratis ontwikkeltrajecten gestart en kan je je weer aanmelden om vanaf 1 december aanstaande mee te doen. Met zo’n ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Rooskleurig Coaching kan je helpen bij het kiezen van de juiste [bij]scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Wil je na het volgen van een Ontwikkeltraject óók gebruik maken van de gratis online scholingsmogelijkheden? Lees dan verder hoe je dat kunt doen!

Hoe maak ik gebruik van online scholing?

Vanaf deze winter is het dankzij de subsidieregeling ‘NL leert door’ tijdelijk mogelijk om kosteloos [online] scholing te volgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een korte cursus om een specifieke vaardigheid te leren of om bijscholing te volgen voor een bepaald beroep. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden die jou binnen je huidige werk of organisatie meer mogelijkheden geven, of ontwikkel en vergroot je je mogelijkheden bij een ander bedrijf of organisatie. De cursus of opleiding die je doet kan ook een eerste stap zijn naar een ander beroep of andere loopbaan met betere kansen.

Op dit moment bereiden de scholingsinstellingen hun subsidieaanvraag voor, die ze tussen 1 en 15 oktober a.s. kunnen indienen. Nadat deze zijn beoordeeld en goedgekeurd, kan het aanbod online worden gepresenteerd en kun jij hier gebruik van gaan maken. Je hoeft je dan alleen maar aan te melden bij een opleider die deelneemt aan de regeling. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Naar verwachting zal rond half november het eerste aanbod beschikbaar zijn. Houd de website van Hoe leert Nederland of mijn website in de gaten voor de actuele stand van zaken.

nb. Zodra het overzicht met opleiders bekend is, zal ik het delen op mijn website en nieuwsbrief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van 13 t/m 17 september 2021 gratis loopbaanadvies voor iedereen

VOOR DE ZEVENDE KEER OP RIJ: DE WEEK VAN DE LOOPBAAN Van 13 t/m 17 september 2021 gratis loopbaanadvies voor …

Nieuwe website Rooskleurig Coaching

Vanaf mei 2021 ben ik stapsgewijs bezig geweest met het creëren van de gloednieuwe website van Rooskleurig Coaching en vandaag …

Concept-subsidieregeling STAP-budget voor het financieren van een scholingsactiviteit naar Tweede Kamer gestuurd

Op 1 april jl. heeft minister Koolmees de concept-subsidieregeling STAP-budget naar de Tweede Kamer gestuurd. STAP staat voor Stimulans van …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op