Gratis ontwikkeladvies – Stap budget

De arbeidsmarkt is continu in verandering en de coronacrisis heeft dat behoorlijk versterkt. Werk verandert best snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Het gevolg is dat men in de ene branche een personeel tekort heeft en in een andere branche mensen naar huis gestuurd worden, omdat er geen werk meer is. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist weer veel vacatures zijn. Door je te laten bij- of omscholen kan je voorkomen dat je je baan verliest. Ook heb je meer kans om een andere baan te vinden. Als je een zwaar beroep hebt, bijvoorbeeld in de bouw, kan omscholing helpen om van baan te wisselen. Zo kan je op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.

Hoe kan je dat doen?

Door gebruik te maken van het STAP ontwikkeladvies! De overheid biedt vanaf 1 april 2022 via het STAP-budget subsidie voor een ontwikkeladvies traject. Ben je 18 jaar of ouder én heb je niet de mogelijkheid gehad om je opleiding af te ronden of heb je maximaal je MBO 2 diploma behaald? Maak dan gratis gebruik van het ontwikkeladviestraject, zodat je daarna weet wat je kansen op de arbeidsmarkt zijn.

Voor wie?

Het STAP ontwikkeladvies zal gericht worden op mensen die:

  • weinig bijscholen
  • weinig scholingsmogelijkheden hebben of het meeste baat hebben bij scholing
  • praktische geschoold zijn – vanaf 18 jaar – met een afgeronde opleiding van maximaal MBO-2. Oftewel met een basisonderwijs, VMBO of MBO 1-2 opleidingsachtergrond.

Doel is jou als deelnemer van het ontwikkeltraject bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen, inzicht te geven in relevante ontwikkelkansen en scholingsmogelijkheden en handvatten te geven om daarmee aan de slag te gaan.

Wat houdt het ontwikkeltraject in?

We starten met een intakegesprek. Daarna hebben we twee persoonlijke coachgesprekken (in totaal 4 uur) over je loopbaan waarin we jouw competenties, kwaliteiten, vaardigheden en voor jou belangrijke werkvoorwaarden bespreken.  Hierbij maken we ook gebruik van een hulpmiddel, namelijk de arbeidsmarktscan. Deze scan berekent je huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Mét unieke mogelijkheid om je huidige functie te vergelijken met kansrijke alternatieve beroepen. En natuurlijk inclusief een helder rapport met persoonlijke tips. Ter afsluiting volgt een loopbaan ontwikkelplan waarin een duidelijk beeld staat van wie je bent en wat je kunt en waar je kansen liggen voor de toekomst, zodat je zelf aan de slag kunt met datgene wat je hebt ontdekt en wilt gaan doen.

De gesprekken kunnen online of bij de bibliotheek Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht of Amstelveen plaatsvinden.

Mee doen!

Met ingang van 1 april 2022 kan je je aanmelden bij Rooskleurig Coaching, Register Loopbaanprofessional, Noloc gecertificeerd.

Er worden 15.000 ontwikkeladviezen ter beschikking gesteld dus wees er snel bij.

STAP-budget

Het ontwikkeladvies kan als hulpmiddel voor de aanvraag van STAP-budget dienen. Mocht je ook echt een opleiding gaan volgen, dan kan je daarvoor mogelijk gebruik maken van het STAP-budget. Dat betekent dat je maximaal € 1000 incl. btw per kalenderjaar kan aanvragen om die opleiding te doen.

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op