Gratis studiekeuze voorlichtingsbijeenkomst met tips en adviezen

Aankomende studenten moeten zich vóór 1 mei 2018 hebben aangemeld voor hun studie om recht te hebben op een studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck houdt in dat je nog vóór de start van de opleiding kunt uitzoeken of deze opleiding echt bij je past. Sommige opleidingen in het hoger onderwijs hebben een beperkt aantal plaatsen. Zij kunnen een numerus fixus instellen. Dat betekent dat als meer studenten zich aanmelden voor zo’n opleiding, je mee moet doen aan de selectie door de onderwijsinstelling voor een plek. Inschrijving is binnen afzienbare tijd, namelijk uiterlijk 15 januari 2018 De tijd dringt dus!

Het is iets van alle tijden, maar best lastig om op jeugdige leeftijd te kiezen voor een studie en te bedenken wat voor werk je later wilt gaan doen. Herkenbaar? Een studiekeuze maken is iets heel persoonlijks en een belangrijke beslissing. Er is veel aanbod en alles lijkt even boeiend te zijn. Maar hoe ga je uitzoeken welke studie het beste bij jou past? Hoe kies je? En wat kan je als ouder doen om je kind te helpen bij het studiekeuze proces?

Tips en adviezen bij het maken van een studiekeuze

Om wat overzicht te creeeren in het studiekeuzeproces geef ik op zaterdag 4 november van 14.00 tot 15.15 uur een GRATIS voorlichtingsbijeenkomst ‘hoe maak ik een studiekeuze?’. Deze is bedoeld voor scholieren die een MBO, HBO of WO studie gaan kiezen en voor hun ouders.
Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst kom je meer te weten over het maken van een studiekeuze. Denk hierbij aan de mogelijkheden binnen ‘onderwijsland Nederland’, de wet- en regelgeving, succes- en afvalfactoren voor een studiekeuze en het doorlopen van een 7 stappenplan bij studiekeuze. Twijfel je nog aan jouw studie? Dan zal ik tips geven. Ook als ouder kan je helpen. Maar hoe doe je dat en ga je hierover in gesprek met je zoon of dochter?
Uiteraard is er volop ruimte voor het stellen van vragen en na afloop krijg je de tips en adviezen mee naar huis!

Iets voor jou, zoon of dochter?

Meld je dan aan via Voorlichting Studiekeuze of bel 06 5313 5015.
Noteer vast in je [school]agenda: zaterdagmiddag 4 november 2017 van 14:00-15:15 uur, bibliotheek Mijdrecht op de Dr. J. van der Haarlaan 8.

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op