In the picture bij het vinden van een baan

De snelle opkomst van de videosollicitatie [ kortweg Video CV] is één van de belangrijkste trends bij het vinden van een nieuwe baan. Er zijn minder vacatures en veel werkzoekenden. Hoe kan jij je nog onderscheiden? Als werkzoekende is een Video CV een slimme tool om in te zetten. Hiermee krijg je de kans om op te vallen tussen de andere sollicitanten!

Met een Video CV voeg je persoonlijkheid toe aan je sollicitatie. Het grote voordeel van een Video CV is dat je informatie kunt overbrengen, die je in je sollicitatiebrief en CV niet kunt uitdragen, zoals uitstraling, persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden. Dat lukt onvoldoende met letters op papier, maar veel beter als de werkgever je in levenden lijve ziet. Een nadeel van een Video CV is dat je maar één kans hebt om een goede indruk achter te laten. Je mist vooral ook de interactie met je gesprekspartner, waardoor je misschien anders kunt overkomen dan in het echt. Het belangrijkste is de boodschap die je wilt over brengen in je Video CV. Laat zien dat je wilt werken, dat je fit bent en dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Dat de werkgever eigenlijk niet om jou heen kan en jij de juiste persoon bent voor die baan. Het resultaat is dat je daardoor meer kans hebt te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Steeds meer bedrijven vragen hun sollicitanten online te solliciteren. Stuur de link van je Video CV als bijlage met je sollicitatiebrief en CV mee. Voor de werkgevers werkt de Video CV als een pluspunt. Zij hebben al een breder beeld van de kandidaat en ontvangen veel meer informatie, voordat de kandidaat wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dat bespaart tijd bij een eerste selectie. Je kunt jouw Video CV zelf ook gebruiken door het te verspreiden via Social Media. Laat zoveel mogelijk mensen weten dat je een baan zoekt en wat je zoekt. Jouw Video CV kan er voor zorgen dat je wordt uitgenodigd met de vraag ‘of je eens wilt komen praten’. Het is eigenlijk een kleine investering die relatief veel opbrengt.

De Video CV is onderscheidend | verfrissend | vernieuwd. Het heeft de toekomst op de arbeidsmarkt, omdat steeds meer Multi Media toepassingen het mogelijk maken om jezelf ‘in the picture’ te brengen bij het vinden van een baan.

De bovenstaande Video CV is van Edu. Hij heeft inmiddels een passende baan gevonden. Ook iets voor jou? Informeer naar de mogelijkheden bij Rooskleurig Coaching.

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op