Klantenervaringen-oud

Klantenervaringen-oud

Studiekeuze advies

Door dit studiekeuzetraject te volgen heb ik een beter beeld gekregen over mijn talenten en mijn toekomst. Rose praat op een vriendelijke manier met je om zo voor jou een aantal passende opleidingen te vinden. Ik zou dit zeker aanraden voor iedereen die niet weet wat hij/zij gaat doen na hun middelbare school.

Daan, 18 jaar, [gestopt met HBO studie]

Ik heb het studiekeuzetraject als erg fijn ervaren. Het heeft me echt goed geholpen om zekerder te worden over mijn studiekeuze. De communicatie was altijd duidelijk en vlot. Het was een goed doelgerichte studiekeuzetraject. Ik raad Rose-Marie als coach zeker aan.

Teun, 18 jaar, [VWO]

Beste Rose-Marie, ik wil je hartelijk bedanken voor het begeleiden van het studiekeuzetraject en het doorgronden van Bram:)
Hij heeft zich inmiddels ingeschreven voor de opleiding Technische Natuurkunde (Haagse Hogeschool Delft). Bram was opgelucht en blij dat de keuze nu is gemaakt. Wij gaan er vanuit dat Bram op een positieve manier zijn weg gaat vinden binnen deze studie. Nogmaals hartelijk dank voor alles.

Manuela van Egdom, moeder van Bram, 18 jaar [gestopt met HBO studie]

Mijn studiekeuzetraject bij Rooskleurig Coaching heb ik als prettig ervaren. Dankzij dit traject kan ik nu bewuster keuzes maken m.b.t. mijn vervolgopleiding. De uitslagen van opdrachten en testen geven een goed beeld van mijn interesses en capaciteiten, en dienen als een bevestiging. Daarnaast was het fijn om met iemand te kunnen sparren die zich niet in mijn directe omgeving bevindt. Ik had behoefte aan een objectieve benadering met daarbij persoonlijke begeleiding.

Nadine 19 jaar, [VWO]

Gestopt na het eerste jaar met een HBO opleiding. Daarna bij Rooskleurig Coaching een studiekeuzetraject gestart. Het is een fantastische mevrouw die je d.m.v. verschillende gesprekken helpt om de juiste studiekeuze te maken. Altijd zat ik het voor me uit te schuiven, totdat ik hiernaartoe verwezen werd. Eindelijk kreeg ik de motivatie en gingen we samen aan de slag. Helpt heel erg, geeft je inzicht in kwaliteiten die je nog niet van jezelf kende. Nu heb ik een lijst met opleidingen die ik leuk vind zonder dat ik er [voor mijn gevoel] veel aan heb gedaan. Het heeft me super goed geholpen en ik denk dat ik zonder dit traject nog steeds aan het zoeken was naar een opleiding. Zeker een aanrader!.

Reinier, 19 jaar [Havo]

Schooljaar 2016/2017 was ik gestart met de opleiding HBO Pedagogiek. Na een paar maanden kwam ik er echter achter dat het toch niet helemaal de studie was die bij mij past en ben ik gestopt. Ik vond al snel veel andere studies interessant, maar om niet een overhaaste beslissing te maken welke studie ik nu wilde gaan volgen, ben ik naar Rooskleurig Coaching gegaan. Daar heb ik gesproken over mijn interesses en competenties die doormiddel van verschillende opdrachten naar boven kwamen of extra werden benadrukt. Een erg prettige manier om overzicht te krijgen voor jezelf. Uiteindelijk is er een studie uit gekomen waar ik veel zin in heb om aan te beginnen!.

Chantal, 18 jaar [Havo]

Ik ben bij Rooskleurig Coaching terecht gekomen, omdat ik hulp nodig had om de juiste studiekeuze te maken. Van de ontmoeting tot het eindresultaat heeft Rose-Marie mij gesteund. Mijn moeder had mij opgegeven en ik vond het wel spannend. Ik heb veel begeleiding gekregen, moest wel veel antwoorden geven en die waren soms wel eens moeilijk. Rose-Marie begreep dat heel goed en was heel geduldig. Onze gesprekken waren serieus en gelukkig ook gezellig, omdat Rose-Marie ook humor heeft. Wat ik fijn vond was dat Rose-Marie niet alleen over mijn school wilde praten, maar ook vroeg naar mijn voetbalwedstrijden of andere dingen die ze van mij wist. Ook was ik 1 x niet mijn afspraak nagekomen en dat was geen probleem, we hebben de huiswerkopdracht toen samen gedaan. Ook gaf ze mij wel eens een peptalk als ik met de toets week bezig was. Ik ga nu de opleiding Sport en Bewegen doen en daar heb ik heel veel zin in. Dank je wel Rose-Marie voor alle gesprekken en hulp, ik verheug mij zeer op mijn opleiding daarom ga ik keihard mijn best doen om te slagen voor mijn examens.

Bart, 16 jaar [VMBO-T]

Onze zoon Ward (toen 17) nam na zijn Havo-examen een tussenjaar. Hij ging werken en had een jaar de tijd om een studiekeuze te maken. Maar ja: een jaar is zo voorbij, en bovendien moet je je al weer voor 1 mei ergens inschrijven. Het was zo fijn dat Rose-Marie met hem aan de slag ging, want als ouders zit je er zelf te dicht bovenop. Dat iemand met grote kennis van zaken objectief naar jouw kind kijkt en samen met hem of haar aan de slag gaat: geweldig. Ik kan het iedereen aanraden. Ook onze oudste dochter Imke (toen 19) is heel goed door Rose-Marie geholpen: er kwam een studie uitrollen die we zelf helemaal niet kenden, maar waar Imke meteen helemaal op haar plaats bleek te zijn! Het is best een pittig traject waarbij de kinderen echt aan het werk werden gezet, maar ze worden strak en doelgericht begeleid door Rose-Marie.

Ireen van Bijnen, moeder van Ward, 17 jaar [Havo] en Imke, 19 jaar [Havo]

Ik wilde graag weten waar mijn interesses lagen, want ik had nog geen idee wat ik wilde worden. Ik zit nu in mijn examenjaar van het VMBO. Ik moet dus snel kiezen voor een vervolgopleiding. Door dit studiekeuzetraject te hebben gevolgd, kwamen er beroepen uit waar ik nog nooit van had gehoord, bijvoorbeeld Allround-DTP. Maar er kwam ook Pedagogisch Medewerker uit en dat vind ik ook heel leuk. Er zijn twee studierichtingen uitgekomen die ik allebei heel leuk vind. Nu moet ik kiezen!
Het studiekeuzetraject was super fijn en alles wat we hebben gedaan heeft ook geholpen bij de opleidingen die eruit zijn gekomen. Rose-Marie is heel erg betrokken en echt de wil om je te helpen bij de moeilijke keuze die je moet maken.

Sabine, 15 jaar [VMBO Kader]

Na het behalen van mijn VWO-diploma wist ik mij geen raad met mijn studiekeuze. Zoveel keuze, maar ik wist het gewoon niet. Uiteindelijk besloten voor een tussenjaar, wat zeker een aanrader is wanneer je het echt niet weet. Wel ben ik gelijk begonnen met bedenken wat voor studie ik na mijn tussenjaar zou willen doen. Uiteindelijk uitgekomen bij Rooskleurig Coaching en erg tevreden over de uitslag.

Nick, 19 jaar [VWO]

Mijn zoon van op dat moment bijna 18 jaar wist absoluut niet welke kant hij op moest qua studie. Hij had na de mavo de havo geprobeerd, daarna een mbo maar niet de richting waar hij blij van werd. De begeleiding en advisering van Rose-Marie heeft hem de inzichten gegeven om verder te gaan en keuzes te maken.
Doel is bereikt: inmiddels een 19 jarige blije kerel met een doel!

Wilma van der Meer, moeder Perrin, 18 jaar [Mavo]

Ik was vrij wanhopig, omdat ik binnen een maand moest kiezen wat ik moest gaan doen en het loopbaanoriëntatie programma van school had ook niet echt geholpen. Na een aantal gesprekken en hele fijne begeleiding kwamen we bij het laatste gesprek. Dit gesprek is ongeveer anderhalf uur uitgelopen, omdat we alles zo uitgebreid hadden doorgenomen. Nadat ik uiteindelijk een keuze had gemaakt, hielp Rose-Marie mij ook nog met het uitzoeken van een eventuele school. Samengevat: een fijne samenwerking en een duidelijk resultaat.

Martijn, 17 jaar [Havo]

Ben blij dat ik met dit studiekeuze traject heb meegedaan! Je wordt vriendelijk geholpen, wordt goed naar je geluisterd en als je een vraag hebt wordt het goed voor je uitgelegd. Ik weet nu eindelijk wat ik wil worden, terwijl ik eerst iets anders in mijn hoofd had. Studiekeuze advies is zeker aan te raden!

Lisanne, 15 jaar [VMBO-T]

Dit traject heeft mij flink geholpen met het kiezen van een passende studie voor mij. Eerst wilde ik cameraman worden en nu ga ik een MBO4 Onderwijs assistent volgen en daarna een HBO voor Geschiedenis Docent.

Kelvin,  17 jaar [VMBO Kader]

Ik vond het studiekeuze traject nuttig. Hierdoor heb ik uiteindelijk een studie kunnen vinden die ik leuk vind. De begeleiding van Rooskleurig Coaching was heel betrokken en persoonlijk. Wat vooral bij mijn werkte was het door blijven vragen.

Sofie, 17 jaar [Havo]

https://www.youtube.com/watch?v=hMjHJz3ANj8;feature=youtube_gdata_player

Casper, 20 jaar [Havo]

Loopbaan coaching | beroepskeuze advies | Ontwikkeladvies

Bij Rooskleurig Coaching een loopbaan begeleidingstraject gedaan. Rose-Marie geeft goede persoonlijke en professionele begeleiding en veel tips. Ze is goed in haar vak. Denkt mee en stimuleert om mogelijkheden te zien. Ik heb inzicht gekregen en anders gaan denken wat er mogelijk is in opleiding en werk met oog voor mijn persoonlijke situatie. Ik heb een LinkedIn profiel aangemaakt, aan het solliciteren en wil me gaan inschrijven voor een studie.

Sanny, Loopbaantraject | Ontwikkeladviestraject.

Het loopbaantraject is toegankelijk en verhelderend. De juiste vragen en opdrachten zorgen ervoor dat ik in een korte tijd veel bereikt heb en weet waar ik waarde aan hecht en leuk vind binnen werk. Ik heb mijzelf goed leren kennen en ben zelfverzekerder geworden. De loopbaancoach Rose-Marie heeft veel vakkennis en is een prettig en rustig persoon waar je gemakkelijk mee kunt praten. Ze geeft je handvaten om verder te kijken en luistert goed naar wat je zegt. Ze is betrokken en wil het beste uit jezelf laten halen.

Mascha, Loopbaantraject | Ontwikkeladviestraject.

Mijn ervaring is dat je met professionele hulp altijd beter voor de dag komt bij het zoeken naar een nieuwe werkplek. Rose-Marie is vakkundig, meelevend, zakelijk en toch op een ontspannen manier. Ze heeft veel kennis over beroepskeuzes en solliciteren. Het gaf mij zelfvertrouwen en een voorbeeld bij een volgende sollicitatie. Ik heb duidelijkheid over wat ik wil en kan.

Ania, Ontwikkeladviestraject | beroepskeuze.

Ik zat met mezelf in de knoop qua wat ik wil in de toekomst met werk. Wat ik nu doe is leuk maar niet tot aan mijn pensioen. Wil ik omscholen of wat kan ik met mijn huidige opleiding doen waar ik nooit aan gedacht heb. Dat ben ik samen met Rose-Marie gaan onderzoeken. Veel gepraat over wat je allemaal hebt gedaan qua werk en wat je zoekt in een baan. Wat heb je altijd leuk gevonden en waar wordt jij vrolijk van. Daarna online zoeken naar een baan, dat deed ik dus helemaal verkeerd. Weet nu hoe ik moet zoeken naar een juiste functie die bij mij past. Hierdoor kwam ik erachter dat ik wellicht toch ga omscholen naar een hele andere branch waar mijn interesse ligt. Hier had in van te voren niet aan gedacht toen ik hier aan begon. En dat is eigenlijk precies waar ik op hoopte, dat er iets uit zou komen waar ik zelf nooit aan gedacht had. Dus nu zelfstandig op zoek naar de juiste opleiding en opleider en me inschrijven voor open dagen. Ik heb er zin in!.

Aniek, Loopbaancoaching

Ik heb Rose- Marie leren kennen tijdens een loopbaancoaching gesprek in de Bibliotheek in Aalsmeer. Rose- Marie is een zeer prettig en positief persoon en weet waar ze het over heeft. Zeer professioneel en geeft een fijne begeleiding. Ze heeft mij goede sollicitatie tips gegeven en ook de uitleg hoe ik mijn Linkedin profiel optimaal kan bewerken. Haar loopbaancoaching traject was verhelderend en gaf mij veel energie en nieuwe inzichten.

Annemarie O., Ontwikkeladvies traject| Sollicitatie training

De loopbaancoaching van Rose-Marie is professioneel en heeft mij erg geholpen. Ze is duidelijk, overzichtelijk en geïnteresseerd en van veel dingen op de hoogte, die ze graag met je deelt. Ze heeft mij veel ideeën gegeven, waar ik mee aan de slag kan en geholpen bij het opzetten van mijn bedrijfje.

Saskia B., Ontwikkeladvies traject| Ondernemerscoaching

Nadat ik mijn baan kwijtraakte in de reiswereld, ben ik bij Rose-Marie een Ontwikkeladvies gaan volgen. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Ze is zeer professioneel, komt gelijk to the point en maakt een duidelijk plan van aanpak. Ik voel mij nu een stuk zekerder en kan nu elke sollicitatie positief ingaan, zolang je maar gelooft in jezelf. Dankjewel Rose-Marie, mede dankzij jou ben ik inmiddels weer lekker aan het werk.

Lyanne, Ontwikkeladvies traject| Sollicitatietraining

Rose-Marie is naast een prettige gesprekspartner, zeer kundig en weet waar ze het over heeft. Ze denkt mee en weet zich feilloos te verplaatsen in de ander. Weet de juiste vragen te stellen om tot een goed oordeel te komen en hoe het coachtraject aan te vliegen. Als werkzoekende in het oerwoud aan vacature sites en LinkedIn vacatures, is het vaak ondoenlijk om de juiste informatie en de vacature er uit te filteren en te matchen met mijn wensen. Rose-Marie heeft mij essentiële tools aangereikt om dit een stuk te vergemakkelijken. Gedurende het coachtraject heeft zij voor mij inzichtelijk gemaakt hoe ik mijn LinkedIn profiel en CV cruciaal kan verbeteren en onderscheidend te zijn. Een loopbaantraject zoals bij Rooskleurig Coaching geeft je weer energie in inzicht bij het vinden van een baan.

Boyd, Ontwikkeladvies traject| Sollicitatietraining

Rose-Marie is een goede en betrokken luisteraar. Reageert snel en is flexibel en persoonlijk in de omgang. Geeft opdrachten die je helpen oplossingsgericht te ondernemen en beter te redeneren door middel van de vragen die gesteld worden.

Ali, Ontwikkeladvies traject| Loopbaancoaching

Mevrouw Lucas is iemand die graag mensen helpt en de tijd neemt, dat heeft in mijn coachtraject erg geholpen. Als ik een vraag of hulp nodig had, dan kon ik altijd bij haar terecht. De communicatie was goed en heel duidelijk. Ze heeft mij geholpen te oriënteren welke branches bij mij zouden passen, mijn LinkedIn en CV te verbeteren en manieren geleerd om veel sneller passende vacatures te vinden. Mevrouw Lucas stuurt mij soms vacatures als ze denkt dat het iets voor mij is! Ik ben haar heel erg dankbaar voor al haar hulp!.

Daniëlla, Ontwikkeladvies traject| Loopbaancoaching

Ik heb het coachtraject bij Rooskleurig als zeer prettig en nuttig ervaren. Rose-Marie doorgrond mensen vrijwel direct en weet de “cursist” uit te dagen en scherp te houden. Ik heb mezelf digitaal leren presenteren waarbij de nadruk lag op mijn LinkedIn profiel en mijn CV. Rose-Marie heeft voor heel wat eye-openers gezorgd en ik voelde oprechte betrokkenheid in mijn traject! Ze is ook buiten de sessies actief door mee te denken, interessante sites en/of artikelen te delen. Ik stond echt op haar netvlies voor mijn gevoel Ik kan Rose-Marie als loopbaancoach van harte aanbevelen als je er niet op uit bent om te horen wat je wilt horen maar uitgedaagd en echt geholpen wilt worden! No nonsense, down to earth. Dankjewel Rose-Marie.

Marco, Ontwikkeladvies traject| Loopbaancoaching

De coaching van Rose-Marie was bijzonder prettig. Ze is niet alleen bijzonder professioneel maar ook heel persoonlijk betrokken. Rose-Marie kan snel schakelen als er tijdens het traject bijvoorbeeld bijzondere doorbraken zijn en een andere aanpak vereisen. Daarbij is Rose-Marie bijzonder empathisch in zoiets persoonlijks én kwetsbaars als loopbaancoaching.

Lex, Ontwikkeladvies traject| Ondernemerscoaching

Het ontwikkeltraject bij Rooskleurig was een intensief traject, waarin Rose-Marie mij heeft geholpen mijn LinkedIn en CV nog beter af te stemmen en vindbaar te maken voor recruiters. Het effect was dat ik nog beter weet waar ik goed in ben, wat ik zoek en het aantal contacten en aanbiedingen voor werk is enorm toegenomen. Het kan bijna niet anders dan dat het niet lang meer zal duren voordat ik de volgende stap in mijn carrière ga maken! Bedankt Rose-Marie!

Sjoerd, Ontwikkeladvies traject|Sollicitatietraining

Fijne ondersteuning middels professionele en persoonlijke begeleiding op maat. Ik ben op een respectvolle en begripvolle manier behandeld en kon mijn eigen tempo aanhouden. Rose-Marie, de loopbaancoach is deskundig en heeft veel kennis van wat er zich afspeelt op de arbeidsmarkt. Ze kon perfect inspelen op mijn behoeftes en heeft me met succes geholpen bij het vinden van de juiste richting die goed bij me past.

Farhana, Ontwikkeladvies traject|Loopbaanadvies

Rose-Marie is een veelzijdige loopbaancoach, die alle ins-outs weet om iemand te begeleiden met het doel iemand voor een loopbaan te laten kiezen waarin hij/zij met zijn/haar capaciteiten helemaal tot z’n recht komt. Ik ben persoonlijk en professioneel gegroeid en heb mijzelf verder ontwikkeld in een nader te vinden nieuwe job. Mijn inzet heeft het resultaat bepaald, zonder dat Rose-Marie een oordeel heeft geveld. Zij is empatisch, positief en stelt een goed plan van aanpak op, waarin ik gedurende het Ontwikkeltraject aan heb kunnen werken. Bedankt voor de prettige samenwerking!

Angela, Ontwikkeladvies traject|Loopbaanadvies

Ruim een jaar geleden ben ik heel goed geholpen door Rose-Marie!! Ik wist niet wat ik wilde qua werk, ik wist wel dat ik graag naast mijn vaste baan een eigen bedrijfje zou willen beginnen. Door het voeren van goede fijne gesprekken en opdrachten ben ik erachter gekomen wat bij mij past en wat mogelijk was. Nu ben ik naast mijn vaste baan inmiddels een gecertificeerd mindfulness coach en start binnenkort mijn eerste online training! Rose-Marie is een hele vriendelijke vrouw, die goed kan aanvoelen waar de vraag ligt en heeft mij heel goed geholpen om tot een goed besluit te komen voor de keuze van een nieuwe weg!! Ik raad het iedereen aan om naar haar te gaan!!

Wendy K., Loopbaancoaching Ondernemerscoaching

Ik heb Rose-Marie Lucas als zeer loyaal, flexibel en altijd tot helpen bereid ervaren.Ze geeft ook heel goede adviezen, heeft veel kennis en ervaring ook op het zakelijk vlak. Geen vraag is haar te veel. En ze komt altijd haar afspraken na. Het was voor mij de tweede keer en weer een heel fijne en leerrijke ervaring dat Rose-Marie Lucas mijn coach was.

Ruth, Ontwikkeladvies traject

Bij Rooskleurig coaching stimuleert Rose-Marie jou om in je eigen kracht te komen staan door haar manier van coachen. Rose-Marie volgt jouw traject, is respectvol en haalt het juiste in je naar boven. Ze zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in jouw eigen kwaliteiten. Ik durf het aan om voor mezelf te beginnen nu ik mede door haar coaching duidelijk heb wat mijn kwaliteiten zijn.

Linda, Loopbaancoaching|Ondernemerscoaching

Ik heb bij Rooskleurig Coaching het loopbaan ontwikkeltraject voor 45plussers gevolg. Het was pretiig om even ‘een pas op de plaats’ te maken en na te denken en stil te staan bij waar ik nu in mijn loopbaan sta. Het was bijzonder fijn om te merken dat Rose-Marie mijn werksituatie zo goed begreep, daardoor voelde ik mij erkend. Rose-Marie weet waar ze over praat, heeft aan een half woord genoeg.

Anneke, Ontwikkeladvies traject 45plus

Ik ben Fred, 54 jaar en na een reorganisatie door boventalligheid in een nieuwe functie van Shiftleader terecht gekomen.
Nu na 2,5 jaar zie ik nog steeds niet de beoogde resultaat van de reorganisatie en roei ik nog steeds met de riemen die ik zelf heb opgepakt. Ik haal geen voldoening uit mijn functie en het verstoort mijn privé-werk balans. Daar HR ook met de reorganisatie voor 50% is getroffen zijn veel HR-taken bij mijn huidige functie als shiftleader terecht gekomen. Mede door de negatieve klaagcultuur op de vloer en de doodlopende projecten voel ik mij genoodzaakt om zelf stappen te ondernemen d.m.v. loopbaanontwikkeltraject. Door de gesprekken ben ik mij nog meer bewust geworden van wat ik belangrijk vind, wat ik absoluut niet ambieer en waar ik nu sta.
Ik zal meer afstand moeten nemen om mijn betrokkenheid niet als last in mijn privéleven te laten worden. De projectmatige kant van mijn functie wil ik uitbreiden, daardoor ook mijn netwerk te vergroten en dus de kans om mijn kwaliteiten in een andere functie te doen gelden. Aangezien de werkdruk nu erg hoog is door het uitvallen van collega’s, is het nu de zaak om actie te ondernemen.
Ik wil graag Rose-Marie bedanken voor de open gesprekken en adviezen. Zij heeft mij weer een stuk op weg geholpen. Ze is persoonlijk en professioneel.

Fred, 54 jaar, Loopbaancoaching

Bij Rose-Marie een traject loopbaancoaching [Ontwikkeltraject 45plus] gedaan. Vind haar aanpak persoonlijk en professioneel. Leuk om met iemand met kennis van zaken te sparren om inzicht te krijgen van welke functie bij je past en op welke manier je daar invulling aan kunt geven. Ben er achter dat mijn huidige baan prima bij mij past en dat ik nieuwe uitdagingen, zowel binnen maar zeker ook buiten mijn werk, kan vinden in de vorm van vrijwilligerswerk of het volgen van cursussen. Bedankt voor de prettige begeleiding.

Anita, Ontwikkeladvies traject 45plus

Het was fijn om in de coachgesprekken met Rose-Marie te merken dat zij mijn gedachtegangen goed kon volgen en verwoorden. Zij heeft mij geholpen inzicht te krijgen in hoe ik sta in mijn huidige werk en wat ik in de toekomst verder nog zou kunnen doen. Rose-Marie is heel betrokken en denkt goed mee, brengt ook ideeën aan, waar ikzelf nooit op gekomen zou zijn. Het coachtraject heeft rust in mijn hoofd gebracht en uitvoerbare plannen, waar ik verder mee aan de slag zal gaan. Het heeft mij juist dat zetje gegeven, dat ik nodig had om verder te gaan met plannen voor de toekomst.

Ada, Ontwikkeladvies traject 45plus

Ik werk al jaren bij eenzelfde werkgever en door de zoveelste reorganisatie werden mijn werkzaamheden een stuk minder interessant, zodat ik op zoek ging naar het antwoord op de vraag: ‘wat wil ik later worden’. Ik kwam bij Rose-Marie uit, voor mij lekker dichtbij huis. Ik heb Rose-Marie als zeer prettige gesprekpartner ervaren. Door de intensieve gesprekken en opdrachten die ik meekreeg heb ik weer op het netvlies waar mijn interesses liggen, waar ik goed in ben en wat ik leuk vind om te doen. Daarnaast heel wat goede praktische tips meegekregen om mijn CV en LinkedIn profiel weer helemaal up-to-date te maken.

Anja, Outplacement Loopbaanadvies

Ik heb bij Rose-Marie het Ontwikkeladvies45plus gevolgd. Rose-Marie is heel professioneel. Ze zet je op vriendelijk wijze aan het werk en aan het denken om zodoende tot zelfinzicht te komen over de volgende stap in je carriere. Het sparren hierover met haar is zeer waardevol en voegt iets toe. Het is fijn om zo’n iemand in mijn directe omgeving te kennen.

Quita, Ontwikkeladvies traject 45plus

Het Ontwikkeltraject 45plus was intensief en inhoudelijk goed, zelfs beter dan mijn verwachting. Ik ging het traject in met de veronderstelling dat ik ander werk zou moeten gaan zoeken, maar het heeft mij juist een prima inzicht gegeven om mijn huidige werk beter te – kunnen – gaan doen. Er zijn goede gesprekken gevoerd. Het “dwingt” tot nadenken door diep de materie in te duiken en geeft uiteindelijk een helder perspectief. Rose-Marie maakte daar telkens een goede samenvatting van. En gaf mij inzicht. Ik ben veel energieker en intensiever de zaken binnen de huidige werkzaamheden gaan oppakken. Het zelfvertrouwen is sterk toegenomen. Ik kan best veel, heb ik ontdekt! De begeleiding tijdens het Ontwikkeltraject 45plus was goed. Rose-Marie is hartelijk, vriendelijk en heeft kennis van zaken. Ze kwam op mij over als kennishebber van de materie. Weet waar ze over praat, luistert vooral erg goed en straalt rust uit. Ik voelde sterke betrokkenheid! Dat maakt het voor mij zeer prettig.

Cor, Ontwikkeladvies traject 45plus

Ik was destijds [2016] niet gelukkig op mijn werk, maar ik wist ook niet wat ik wilde. Na dat Roos-Marie mij goed heeft geholpen met mijn eigenschappen naar boven halen, icm mijn sterke punten waar ik goed in ben, kwam ik in de juiste richting. De baan die ik daarna kreeg was voor mij op dat moment een lot uit loterij die ik won. Nu zelfs een baan verder, ben ik nog heel blij met de richting die ik nu volg. Met alle feedback van Roos-Marie zie ik nog steeds de toekomst rooskleurig tegemoet!

Alex, Loopbaanbegeleiding

Na een heftig gesprek met mijn manager, heeft Roos van Rooskleurig Coaching mij weer hoop voor de toekomst gegeven. Ik heb tijdens de coachgesprekken ervaren dat ik meer kan dan ikzelf denk. Ben weer in actie gekomen tijdens een periode waar ik het even niet meer zag hoe ik verder moest. Haar luisteren en relativeren hebben mij geholpen om uit de negatieve spiraal te komen, waardoor ik meer zelfvertrouwen heb gekregen om binnenkoprt afscheid te nemen van mijn huidige functie. We hebben een goede CV opgebouwd en begin in december 2019 een opleiding. Roos, onwijs bedankt voor jou luisterend oor en goede professionele adviezen.

Regina, Loopbaancoaching

Ik wilde graag iets anders en was mijn huidige baan als verpleegkundige in de thuiszorg een beetje zat. Maar wat als je altijd verpleegkundige wilde worden en nooit verder hebt gekeken en niet weet wat je wilt??? Ik weet het nu dankzij Rooskleurig Coaching. De gesprekken en het loopbaantraject hebben mij op een gezellige, gestructureerde en professionele wijze geholpen naar een nieuwe uitdaging. Ik heb er baat bij gehad. Bedankt voor alle hulp!

Francis, Loopbaancoaching

Ik heb prima inzichten gekregen na het Ontwikkeltraject 45plus. Niet om te switchen van baan, maar wel om er meer uit te halen en er iets naast te doen. Ontwikkeling door het volgen van passende cursussen.

Annette, Ontwikkeladvies traject 45plus

In een paar weken ben ik een stuk wijzer geworden. Dit Ontwikkeltraject 45 plus zorgt voor bewustwording, waardoor ik niet meer vastzit in m’n kringetje van gedachten. Daarna is het een kwestie van doorpakken. Dit heb ik te danken aan de prettige samenwerking met Rose-Marie en haar kundige en doortastende houding.

Annet van Z., Ontwikkeladvies traject 45plus

Ik ben bij Rose-Marie terecht gekomen voor een kort loopbaancoachingstraject. De sessies bij Rose- Marie thuis waren in ontspannen sfeer, er was veel ruimte om mijn verhaal te vertellen. Rose- Marie luistert aandachtig, is to the point en laat je goed over jezelf nadenken. In het vervolg van het traject wist Rose-Marie mijn interesses en kwaliteiten te combineren tot soms vernieuwende loopbaanmogelijkheden. Het was een goede aanvulling op mijn zoektocht naar iets nieuws. Dank je wel!.

Christel, Ontwikkeladvies traject 45 plus

De begeleiding van Rooskleurig kan ik van harte aanbevelen. In een aantal gerichte sessies kreeg ik voor mijzelf helder wat ik wel en ook niet in mijn carrière wil. Het heeft mij geholpen om mijn blikveld te verruimen in wat ik met mijn kwaliteiten en competenties nog meer naast mijn bestaande werk zou kunnen, maar vooral ook zou willen. Bij het afronden van mijn traject heb nog geen definitieve keuze gemaakt welke vervolg stap ik aan mijn carrière ga geven. Ik heb voldoende bagage en werkmateriaal gekregen om de komende tijd hier zelf goed mee aan de slag te gaan en van hieruit een gericht en goed vervolg aan te gaan geven.

Sander K., Loopbaanbegeleiding

Ik heb bij Rooskleurig coaching in 2019 het 45 plus coachingtraject gevolgd. De open houding van Rose-Marie, en de interesse die ze van nature in mensen heeft, hebben mij de mogelijkheid gegeven om voor mijzelf duidelijk te krijgen wat ik het belangrijkste vind in mijn werk, waar ik energie van krijg en wat me enthousiasmeert. Door me hier, nu en in de toekomst, (nog meer) op te focussen, hoop ik het beste uit mijzelf te halen en daarmee waardevol te zijn voor mijzelf maar ook de mensen in mijn omgeving.

Agnes, Ontwikkeladvies traject 45plus

Ik heb veel gehad aan mijn Ontwikkeltraject 45plus bij Rooskleurig Coaching. Rose-Marie is een warme persoonlijkheid, die op een deskundige en zorgvuldige manier begeleidt. Ik waardeer haar praktische benadering. Zij heeft mij geholpen op te refleteren op mijn loopbaan en stappen te zetten om datgene te doen wat bij mij past!

Chantal, Ontwikkeladvies traject 45plus

Mijn persoonlijke doel was om een idee te hebben van mijn toekomstperspectief op de arbeidsmarkt aan de hand van mijn talenten en wensen. Rose-Marie hielp me met haar professionele en zeer vriendelijke begeleiding heel goed met mijn zoektocht naar een vervolgstap in mijn loopbaan aansluitend naar mijn wensen en talenten! Rose-Marie komt met veel inzichten waar ik voorheen niet aan had gedacht

Joeri, Loopbaanadvies

Ik denk dat ik veel aan het Ontwikkeltraject 45 heb gehad en voor veel mensen nuttig zou zijn. Ik wil daarom graag mijn ervaring delen. Ik heb aan het aangeboden coachingstraject meegedaan, omdat ik twijfels had over mijn huidige werk en werkgever. Ik vond het nuttig om, met behulp van een jobcoach, na te denken over de vraag of ik misschien ook op een andere plek leuk en nuttig werk kon doen. Rose-Marie heeft mij daar goed mee geholpen. Met een combinatie van gesprekken huiswerkopdrachten heeft zij mij goed aan het denken gezet over wat ik wil en kan.

Karin, Ontwikkeladvies traject 45plus

Ik vond Rose-Marie een prettige coach, die mij een loopbaantraject bood met een logische opbouw, maar ook voldoende ruimte voor het ingaan op mijn actuele vragen. Per gesprek hadden we ruim de tijd, wat ik erg prettig heb gevonden. Rose-Marie heeft mij het meeste geholpen met het voorbereiden van het sollicitatiegesprek en het maken van een aantrekkelijk LinkedIn profiel. Tot slot heb ik haar betrokkenheid bij de spannende momenten van het solliciteren erg gewaardeerd.

Stijn, Loopbaancoaching

Ik heb Rose-Marie van Rooskleurig Coaching via het internet gevonden en benaderd. Ik was zeer verrast over haar professionaliteit waarmee zij mij met mijn CV en LinkedIn profiel verder heeft geholpen om mij beter te profileren in de markt. Daarnaast zijn de gespreken ook zeer verrijkend op de parallellen vlakken. Zoek je een loopbaancoach en die jou ook als persoon begrijpt? Hier moet je wezen!

John, Loopbaancoaching Sollicitatietraining

Ik vond het prettig om bij Rose-Marie te zijn, ze probeert jou echt te helpen om in te zien wat de mogelijkheden allemaal zijn. Ze geeft zelf ook handvaten: internet, mbo opleidingen, uitzendbureaus e.d. Rose-Marie is behulpzaam, eerlijk, direct, vraagt verder, ik voelde mij er meteen op mijn gemak.

Shahanaz, Ontwikkeladvies traject 45plus

De afgelopen maanden heb ik het Ontwikkeltraject 45plus gevolgd bij Rose-Marie Lucas. Gedurende deze periode heb ik voor mezelf in kaart gebracht wat mijn sterke punten zijn en aan welke aandachtspunten ik nog moet werken. Mijn loopbaancoach heeft mij meegeheven welke cursussen en trainingen ik zou kunnen volgen om eventueel van baan te veranderen en mezelf te trainen om in een nieuwe functie werkzaam te zijn.

Marloes, Ontwikkeladvies traject 45plus

Door Rose-Marie heb ik een veel beter beeld gekregen van mijzelf. Ik weet nu welke banen mij aanspreken en hoe ik daar succesvol op kan solliciteren. Ook is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Ik weet mijzelf nu duidelijk en goed neer te zetten op de arbeidsmarkt. Ik kijk terug op een zeer geslaagd coachtraject. Al mijn doelen zijn behaald en in een korte tijd heb ik zelfs een leuke baan gevonden waar ik volgende week ga starten.

Samira, Loopbaancoaching Solliciteren

Ik ging naar Rooskleurig Coaching voor een loopbaan traject. Met een aantal jaren ervaring als wetenschapper en in het bedrijfsleven was ik op een punt beland, waar ik weer op zoek naar een baan was maar het eigenlijk niet meer echt zag zitten met een commerciële functie. Rose-Marie heeft me erbij geholpen om erachter te komen wat ik echt wil, naamelijk werken in het onderwijs. Zij heeft me in heel korte tijd geholpen om een onderwijs-netwerk op te bouwen en zij gaf mij ook de tip, om met een deeltijd opleiding voor het behalen van mijn pedagogisch-didactische vaardigheden te beginnen. Heel nuttig vond ik dat zij niet algemeen advies geeft, maar dat zij ook precies weet bij wie je aan de bel moet trekken om te komen waar je uiteindelijk wilt zijn. Een top traject!

Ina, Loopbaanbegeleiding

Tijdens mijn relatief korte coachtraject had ik prettige gesprekken met Rose-Marie waarin ze gerichte vragen stelde en we snel tot de kern konden komen. De huiswerkopdrachten waren duidelijk en helder en een heel goede voorbereiding op de gesprekken. Rose- Marie is een prettige, rustige en doortastende coach!

Simone v. D., Ontwikkeladvies advies 45plus

Het coachingtraject geeft meer inzicht in wat ik wel en niet kan. Ik word aan de hand meegenomen door alle facetten, die nodig zijn om te solliciteren. En te focussen op wat ik kan en wil. Zeer deskundige begeleiding van Rose-Marie, positief, kundig en gedreven. Ik ben nu weer op de hoogte van het maken van een CV, het bijwerken van mijn LinkedIn profiel. Het omgaan en lezen van baanbeschrijvingen. Bellen naar een bedrijf om te kijken wat voor personeelslid zij zoeken.

Christina, Ontwikkeladvies traject 45plus

Ik vind Rose-Marie een hele fijne manier van coachen hebben. Een mooie mix tussen professioneel met aandacht voor wie je bent. Ze zet je aan het werk en maakt je bewust van hoe je je werk ervaart en wat je er mee kan doen. Een aanrader voor een ieder die een keer op een andere manier naar zijn werk wil kijken.

Inez, Ontwikkeladvies 45plus

Rose-Marie is erg vakkundig op het gebied van loopbaancoaching. Ze is zeer betrokken bij je hulpvraag en helpt je antwoord te vinden op je vragen. Ik merkte heel duidelijk dat Rose-Marie net zo lang blijft ondersteunen tot je doel bereikt is. Ik ben erg tevreden en zou haar absoluut aanraden aan anderen!

Arjan, Loopbaanadvies

Rose-Marie kijkt naar mijn persoonlijkheid en karakter en gaat uit van de kennis die haar klant, ik, heeft. Ze tastte mijn kennis af en bekeek mijn opmerkingen en meningen van verschillende invalshoeken. Vanuit ieder gezichtsveld associeerde ze door en creeerde ze een baan of noemde een werkplek. Ze sloot ook dingen uit in overleg met mij om zo zaken helder te krijgen. Aan de hand van hulpmiddelen als vragenlijsten kreeg ik helderheid in mijzelf en mijn functioneren. Met die gegevens en info kon ik mijn eigen conclusie trekken. Rose-Marie hielp daar gelukkig bij en wat ik belangrijk vond was dat ze me zelfvertrouwen gaf. Met die wijsheid op zak en de input vanuit de gesprekken weet ik beter waar ik sta, wie ik ben en wat ik wil. Dus doel bereikt voor mij

Leidi, Loopbaanbegeleiding

Rose-Marie is een persoonlijk betrokken coach die in staat is door haar deskundigheid en ervaring binnen een paar sessies jouw sterke kanten naar boven te krijgen. Mij heeft ze met haar intensieve en vastberaden aanpak in elk geval een flinke duw in de goede richting gegeven. Samen met haar heb ik mijn wensen, kwaliteiten en vaardigheden weer eens goed op een rijtje gekregen. En daardoor inzicht in welke richting ik verder kan.
Super bedankt, Rose-Marie!

Hetty, Ontwikkeladvies traject 45plus

Ik kwam bij Rose-Marie, omdat ik vastgelopen was in mijn werk. In het werk wat ik deed was ik 3x met een burn-out thuis komen te zitten. Ik had daarna verschillende bijbaantjes geprobeerd, maar had geen idee wat ik nu kon doen. Ik wilde een nieuwe weg in, maar wist niet hoe. Rose-Marie hielp me inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten en valkuilen, maar vooral ook in wat belangrijk voor mij is in mijn werk. Door te kijken naar hoe de processen in mijn werk tot nu toe verlopen waren kreeg ik veel inzicht in wat er bij mij gebeurd was. Dat gaf me veel zelfvertrouwen. Ik begreep nu waarom ik gestruikeld was, en kon hiermee mijn eigen struikelblokken wegnemen en een nieuwe weg in gaan. Rose-Marie hielp me om mijn ideeën te bekijken en concreet maken. Hierdoor voelde het haalbaar om nieuwe stappen te nemen en nieuwe keuzes te onderzoeken. Zo heb ik al snel een nieuwe baan gevonden. Dank je wel Rose-Marie.

Kirstin, Loopbaancoaching

Ik vond dat Roos mij op mijn gemak stelde. Ook als ik wel eens emotioneel kon worden waarom ik nou geen leuke baan heb. En zij haalde het beste in mij naar boven. Ik ben mij bewuster van mijn kwaliteiten geworden en zoek nu in meerdere functies dan voorheen.
Het meest blij ben ik met mijn CV, die had ik zelf nooit zo mooi kunnen maken. Mijn CV is veel uitgebreider geworden en als ik die zo lees klopt het allemaal. Ook na afloop toen ik haar advies nodig had omtrent een sollicitatie was zij betrokken.

Petra, 53 Ontwikkeladvies traject 45plus]

Rose-Marie is een loopbaancoach die zich voor de volle honderd procent voor je inzet. Ze is betrokken, stelt rake vragen en is er voor je. Ze heeft me geholpen bij het inzien wat voor soort functie ik zoek en geloof me; dat heb ik heel lang niet geweten! Ook na het afronden van het loopbaantraject heeft ze me nog geholpen en dat vind ik het toonbeeld van betrokkenheid.

Simone J., Loopbaanbegeleiding

Toen ik begon aan dit loopbaancoachtraject na een burn-out, stond ik open voor alle mogelijkheden qua toekomstig beroep. Dankzij fijne gesprekken en huiswerk werd dit brede pad steeds nauwer. Ik kwam erachter wat ik nu eigenlijk belangrijk vond in een beroep en waar mijn talenten lagen. Dankzij een betrokken begeleiding ben ik tot het ultieme resultaat gekomen: een nieuwe baan!.

Marjolein, Loopbaancoaching

Ik kan jullie het werk van Rose-Marie zeker aanraden! Voor mij begon het een jaar geleden [2016] dat ik merkte dat ik niet gelukkig werd van mijn toenmalige werk. Na tevergeefs bijna een jaar lang zoeken naar een nieuwe uitdaging, ben ik bij Rose-Marie terecht gekomen.
Zij heeft mij door middel van kennistesten en persoonlijke gesprekken begeleid en weer een duidelijke visie gegeven van waar ik nu naar toe wil. Rose-Marie gaat ook zeer efficiënt te werk want ik heb maar 2 persoonlijke gesprekken nodig gehad. Nu dat ik in mijn sollicitatie procedure zit kan ik zelfs nog op support van haar rekenen.

Fabian, Loopbaanadvies

Op het moment heb ik een baan en heb het naar mijn zin bij mijn huidige werkgever maar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het was voor mij alleen niet duidelijk wat ik nu precies wilde. Via het via kwam ik bij ‘Rooskleurig Coaching’ terecht. Rose-Marie en ik hadden vanaf het begin een goede klik, waardoor wij al snel tot de kern kwamen door veel doorvragen en de huiswerkopdrachten. Aan het begin van het traject had ik totaal geen idee wat er uit voort zou komen maar daar kwamen wij samen vrij spoedig achter. Ineens was het voor mij duidelijk wat er bij mij past! Ik heb het traject als zeer fijn en positief ervaren en kijk terug op een verrassende leerzame periode. Dankjewel Rose-Marie!

Juanita, Loopbaancoaching

Een positieve zet in de juiste richting. Ik heb plezier beleefd aan de coachingsgesprekken en deze hebben mij verder geholpen in het vormgeven van mijn (nabije) toekomst.

Inez

Klantervaring? Super positief! Ik sluit mij aan bij alle andere klantervaringen, want dit is hoe het simpelweg is. Een twijfel? Niet doen, klik gewoon op de button [gratis intakegesprek] en gegarandeerd dat jij dan start met jouw loopbaancoachtraject bij Rose-Marie.

Dennis

Rose-Marie heeft mij geholpen door loopbaancoaching. Via diepgravende huiswerkopdrachten breng je jezelf in kaart op het gebied van o.a. vaardigheden, kwaliteiten en wensen. Daarbij helpt Rose-Marie met persoonlijke gesprekken om hier verder inzicht in te geven. Haar kracht om op een prettige wijze door te vragen en bloot te leggen wat jou motiveert en interesseert zijn hierbij van grote waarde. Aan het einde van het traject had ik een helder beeld van wat ik wil en wat mijn opties zijn

Fleur

Rooskleurig Coaching is een fijne partner in de zoektocht naar jezelf en de mogelijkheden op gebied van beroepskeuze. Bedankt Rose-Marie. Ik zal je aanbevelen!!

Ron

Door dit traject heb ik een hoop zelfkennis vergaard. Het maken van opdrachten en de gesprekken met Rose-Marie geven erg veel inzicht. Hierdoor weet ik precies waar mijn kracht ligt. De professionele instelling van Rose-Marie gecombineerd met haar oprechtheid zorgt ervoor dat ik mij op mijn gemak voel. Als het moeilijk dreigt te worden neemt ze geen genoegen met een vlug antwoord en blijft doorvragen tot ze een ‘echt’ antwoord heeft. Het traject was voor mij een eye-opener en kan ik iedereen aanraden.

Marjolein

Na een steeds groter wordende onvrede over het werk dat ik deed, werd het voor mij duidelijk dat er wat moest gaan veranderen. Maar welke kant op, daar kon ik zelf een onvoldoende duidelijk beeld bij vormen. Via het loopbaantraject van Rooskleurig Coaching heb ik een goed inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en welke functies en organisaties hierop aansluiten. Daarnaast, niet onbelangrijk, is het mij ook duidelijker wat voor een soort organisaties er bij mij passen en welke niet. Inmiddels ben ik aan een opleiding begonnen die mij kan helpen een switch te maken. Tussentijds heb ik echter een andere, veel uitdagender, functie aangeboden gekregen die goed aansluit op mijn kwaliteiten. Al met al ben ik blij dat ik de stap gemaakt heb om met dit traject te starten en zeer tevreden met wat het mij allemaal geleerd heeft!

Wouter B.

Rooskleurig coaching heeft me geholpen bij het geven van richting aan mijn toekomst en bij het ontdekken van wat ik nou eigenlijk kan en wil. Rose-Marie is oprecht geïnteresseerd, heeft een positieve aanpak en stelt de juiste vragen. Door de gesprekken en huiswerkopdrachten was ik heel gericht bezig met het proces van bewustwording. Ik weet nu dat ik op het juiste spoor zit!

Brenda

Ben je op zoek naar een goede loopbaancoach, dan is Rooskleurig van Rose-Marie Lucas een uitstekende keuze! Zelf heb ik dit traject met succes doorlopen en vervolgens een opleiding gevolgd die goed aansloot bij mijn persoonlijke ambities. Ook voor het optimaliseren van mijn CV was Rooskleurig een uitermate geschikte partij. Aansluitend heb ik ook de deskundigheid van Rose-Marie gebruikt voor het opmaken van mijn LinkedIn profiel. Het resultaat was een persoonlijk ‘DNA’ profiel die volgens de laatste eisen van de huidige arbeidsmarkt is opgesteld. Rose-Marie, bedankt daarvoor!!

Silvia

Op een professionele en duidelijke manier heeft Rose Marie mij begeleid naar een mooi vervolg van mijn loopbaan. De gesprekken en het meedenken hebben me erg geholpen om nieuwe ideeën op te doen. Ik heb erg veel plezier in mijn huidige werk.

Janco

Rose-Marie past die elementen toe die coaching zo waardevol kunnen maken: het begint bij acceptatie en respect voor wie de ander is. Vertrouwen scheppen, actief en onbevooroordeeld kunnen luisteren en (creatieve) feedback geven. Zo krijgt de klant een bruikbare ‘kapstok’ waar hijzelf weer realistische doelen aan kan hangen. Je bent een talentvolle, waardevolle richtingwijzer, Rose-Marie!

Marieke H.

Mede dankzij de persoonlijke benadering, de juiste opdrachten en goede gesprekken met Rose-Marie heb ik de voor mij ideale werkrichting gevonden via de loopbaanbegeleiding!
Rose-Marie is persoonlijk, geïnteresseerd, kundig en vriendelijk om als loopbaanadviseur naast je te hebben. Bedankt Rose-Marie!!

Claudia

Ik ben bij Rose-Marie gekomen voor een loopbaantraject met als doel ‘een functienaam’ te vinden om een vacature te kunnen zoeken. Het traject heeft mij zoveel meer gebracht. Door de uitgebreide huiswerkopdrachten en de persoonlijke gesprekken heb ik een duidelijk beeld van mijn kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren gekregen. Door dit proces kwam mijn ware passie aan het licht: coachen! Inmiddels ben ik gestart met een post-hbo opleiding tot loopbaan en levenscoach. Rose-Marie weet met haar betrokkenheid en persoonlijke aandacht je te ondersteunen in je persoonlijke zoektocht. Daarnaast reikt zij praktische informatie aan over solliciteren, netwerken en het gebruik van social media. Haar nuchtere en resultaatgerichte instellingen waren net wat ik nodig had.

Denise

Ik kwam een half jaar geleden bij Rose-Marie binnen met een vraag. Welke baan past bij mij? In mijn huidige functie kwam ik niet echt meer verder en ik was toe aan een nieuwe uitdaging, maar ik had geen idee wat ik dan wel zou willen. Vervolgens ben ik het loopbaantraject gestart, na een aantal huiswerkopdrachten en gesprekken kwam ik al snel op het goede spoor. De sfeer was prettig en informeel. Ze wist bij mij steeds de juiste vragen te stellen waardoor ik uiteindelijk toch antwoord op mijn vragen heb gekregen. Aan het eind van het traject had Rose-Marie vijf gesprekken geregeld bij verschillende bedrijven waardoor ik een goed beeld kreeg van de werkzaamheden binnen die bedrijven en de te volgen opleidingen om daar te komen. Het resultaat een half jaar later is dat ik een opleiding voor mezelf ben begonnen, weet waar ik in de toekomst heen wil in het werk en als laatste heb ik ook nog een nieuwe baan gevonden. Dus een beter resultaat is volgens mij niet mogelijk. Rose-Marie bedankt voor de prettige begeleiding.

Tom

Het loopbaantraject heb ik als positief en leerzaam ervaren. Er was een goede feedback – meedenken – denken in de juiste oplossing. De huiswerkopdrachten zijn goed te maken en geven een helder beeld over waar je staat en wat je capaciteiten zijn. Wat vooral goed werkte bij mij was de directe feedback en het snelle reageren van Rose-Marie. Zij geeft duidelijke instructies, heeft een persoonlijk benadering en ik kon altijd terecht met vragen bij haar. Het heeft mij duidelijkheid gegeven welke richting ik op moest gaan en welke opleiding hier eventueel bij zou passen.

Ingrid

Dankzij de prettige gesprekken met Rose-Marie en de intensieve huiswerkopdrachten die me gedwongen hebben om over mezelf na te denken weet ik weer wat ik leuk vind. Het heeft me erg geholpen en ben blij dat ik deze stap genomen heb.

Monique

Ik wilde erachter komen of ik binnen mijn huidige werkgebied werkzaam wil blijven of dat ik middels het volgen van een opleiding of cursus een carrière switch ga maken. Het intensieve coachprogramma bij Rooskleurig Coaching heeft mij duidelijkheid gegeven wat ik belangrijk vind in een baan. Rose-Marie is doortastend, betrokken en zeer professioneel. Ze heeft veel input gegeven en ideeën gegeven. Uiteindelijk weet ik waar ik heen wil in mijn carrière.

Bernard

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in mijn werk, ik wist echter niet of ik het moest zoeken in een andere werksetting of dat ik een switch zou moeten maken naar een ander vakgebied. Tijdens de coaching moest ik mijn werkvoorwaarden bepalen, waardoor ik ineens inzag waarom ik het nu niet meer naar m’n zin had in mijn huidige baan. Door de huiswerkoefeningen en de gesprekken met Rooskleurig kwam na een aantal keren naar voren wat ik belangrijk vind in mijn werk, welke kwaliteiten ik heb en in welke richting ik een baan moest gaan zoeken. Inmiddels heb ik die andere baan gevonden en de overstap gemaakt! Ik ben erg blij dat ik het zo heb aangepakt, ik zit nu helemaal op mijn plek. Als ik het coaching traject niet had gedaan, weet ik niet hoelang dit nog zou hebben geduurd.

Leonie

Op een gelijkwaardige en betrokken manier heeft Roos mij geholpen in mijn zoektocht. Dankzij veel opdrachten die je verplichten heel goed naar je persoonlijke- en werkwaarden te kijken ben ik mijn competenties op juiste waarde gaan beoordelen en heb mezelf daarmee veel bewuster en sterker in mijn werk kunnen neerzetten.

Astrid

Na een coachtraject ben ik het loopbaantraject gaan volgen bij Rooskleurig Coaching. Ik vond mijn werk niet leuk meer, maar wist niet goed welke baan er bij mij past. Ik hoopte dat ik een nieuwe uitdaging kon vinden en dat is gelukt! Na 2 trajecten gevolgd te hebben kan ik alleen maar zeggen dat ik meer dan tevreden ben. Het heeft mij erg geholpen in mijn leven. Ik weet wat ik wil en kan en heb veel over mezelf geleerd. Ik zou het zo weer doen!

Joyce

Keerpunt in mijn carrière! Na het volgen van een loopbaantraject bij Rooskleurig heb ik meer zelfinzicht gekregen en besloten om weer te gaan studeren.
Echt een aanrader voor je loopbaanontwikkeling.

Dick

Rose-Marie heeft door haar persoonlijke en gerichte manier van communiceren, mij beter inzicht gegeven in mijn arbeidsverleden. D.m.v. praktische opdrachten en interesse in wat mij motiveert, heeft zij mijn zelfvertrouwen vergroot. Ik heb mij tijdens het loopbaantraject steeds gesteund gevoeld door haar kennis en ervaring van de arbeidsmarkt en haar hulp en inzet om mijn doel te bereiken. Bovendien kom je bij haar thuis in een rustgevende en warme sfeer. Kortom: bij twijfel: gewoon doen!!

Sandra M.

Door de gesprekken met Rose-Marie en de opdrachten die ik thuis kon doen, werd ik in positieve zin gedwongen om intensief na te denken over mezelf in een werksituatie, over wat ik belangrijk vind en waar ik me goed bij voel. Sommige opdrachten waren best lastig, omdat je over dingen na moet denken, waar je normaal gesproken zo aan voorbij gaat. Het traject was voor mij een soort ’time out’, de balans opmaken (waar kom ik vandaan, waar sta ik nu en waar wil ik naartoe en vooral wat is daarbij belangrijk voor mij). Door hier actief mee bezig te zijn kreeg ik voor mezelf de bevestiging dat mijn nieuwe baan goed bij mij past. Door de gesprekken met Rose-Marie voel ik me nu een stuk zelfverzekerder en ben ik echt blij met het werk dat ik doe. Het maakt het verschil tussen een keuze en een bewuste keuze.

Wouter

Ik kwam bij Rose-Marie en had géén idee wat ik moest, omdat mijn huidige baan geen uitdaging meer had. Gedurende het loopbaantraject kwam ik er achter dat ik met mijn handen moest gaan werken. Na het nodige ‘speurwerk’ van Rose-Marie adviseerde zij mij om naar een vakschool te gaan voor de opleiding tot goudsmid. Na mijn bezoek op de vakschool, tijdens een open dag, was het voor mij duidelijk: deze opleiding ga ik doen! Ik zal nog 4 jaar moeten leren, maar dat doe ik met veel plezier. Mijn werk gaat nu ook veel beter en is niet meer zo belangrijk.

Barbara

Roos is een natuurtalent. Door 1 steekwoord of zin te laten vallen kan Roos je de goede richting uit sturen. Ik heb bij Roos telefonisch een loopbaankoers gedaan. In een paar gesprekken waren we er al uit. Ik heb het al met al als zeer prettig en enorm zinvol ervaren. Bedankt!

Annemiek

Rose-Marie heeft mij aangesproken en een bepaalde indruk achtergelaten. Haar methode met gerichte huiswerkopdrachten, die vervolgens tijdens een tafelgesprek worden doorgelicht, heeft mij aan het denken gezet. Rose-Marie toont de bereidheid het beste te zien en resultaat te behalen met een uiterst persoonlijke aanpak. Een ieder is hierdoor verzekerd dat zijn of haar coachvraag wordt beantwoord.

Joost

Mijn ervaring van loopbaanbegeleiding bij Rooskleurig is dat het een goede manier is geweest om mijn carrière tot nu toe te evalueren en te ontdekken hoe ik verder wil en ga met mijn carrière.

Sandra van S.

Ben blanco in het loopbaantraject gestapt, omdat ik niet goed wist wat ik kon verwachten. Met de uitkomst ben ik erg blij. Rose-Marie is een prettige coach en open persoon bij wie je je snel op je gemak voelt. Zij stelt kritische vragen en weet op een goede manier tot de kern te komen. Zij heeft mij geholpen om er achter te komen wie ik ben en wil met mijn loopbaan.

Erno

Ik vond het een hele fijne manier van coaching door de intensieve gesprekken en thuisopdrachten. Er werden veel vragen gesteld, waardoor ik veel over mijzelf moest nadenken en soms best confronterend zijn, maar dat vond ik prettig. Door het over mijzelf nadenken kwam ik er uiteindelijk achter wat ik echt wil. Het gaf een duidelijk antwoord op de vraag: welke baan past het beste bij mij?

Saskia

Ik ben een paar keer van baan gewisseld en dat heeft me tot nu toe niets opgeleverd. Wat ik graag te weten wilde komen was wat voor baan het beste bij mijn persoonlijkheid en competenties past. Een baan die mij een uitdaging geeft. Door bij Rooskleurig een loopbaantraject te volgen heb ik inzicht gekregen in mijn interesses en kwaliteiten en daardoor een passende meerjarige opleiding gekozen waar ik gelukkig van wordt en mijn werk van ga maken. De gesprekken en oefeningen die daaraan vooraf zijn gegaan waren best pittig, maar uiteindelijk viel alles op z’n plaats.

Mark

In december 2010 kwam ik bij Rooskleurig terecht. Ik was al een jaar zoekende naar zinvol werk en wist ongeveer wat ik wilde, maar was er onzeker over en wist niet hoe ik het moest aanpakken. Aan de hand van diverse gesprekken en oefeningen om jezelf beter te leren omschrijven heeft Rose-Marie al begin februari 2011 de studie gevonden waar ik al de hele tijd onbewust naar op zoek was. Rooskleurig heeft mij echt geholpen met mijn loopbaan en ook op het persoonlijke vlak, vaak heeft dat toch met elkaar te maken. Rose-Marie is oprecht betrokken bij je verhaal. Stelde de goede vragen en kijkt op een opbouwende manier naar wat je wel kan en wilt. Ik kan Rooskleurig iedereen aanraden die de combinatie van persoonlijke aandacht en professionele kennis belangrijk vindt en tot resultaat wil komen!

Sandra E.

Outplacement

Na ruim 18 jaar was de chemie met mijn werkgever uitgewerkt. Om dan weer een nieuwe plek op de arbeidsmarkt te vinden, vraagt wel enige voorbereiding. Om mij in dit traject te begeleiden heb ik voor Rooskleurig Coaching gekozen. Na een prettig intakegesprek was het voor mij duidelijk: Rose-Marie weet waar ze over praat, heeft een duidelijk traject voor ogen en is een prettig persoon om mee samen te werken.
Een aantal maanden zijn we intensief bezig geweest met zelfverkenning (wat wil ik eigenlijk? wat vind ik belangrijk? wat vind ik leuk?), creëren van online identiteit en natuurlijk het zoeken en ontleden van vacatures, schrijven van brieven en voorbereiden op gesprekken. De online identiteit bleef niet beperkt tot Linkedin, Facebook en Twitter, maar resulteerde ook in een eigen Facebookpagina en een videopitch. Tijdens deze fase dacht Rose-Marie ook mee over branches en bedrijven die mij mogelijk aanspraken, bood ze haar netwerk ter beschikking om contacten te leggen, gaf ze informatie over nuttige linkedin groepen en websites, etc. Dankzij deze coaching ben ik vol zelfvertrouwen en enthousiasme de arbeidsmarkt weer opgegaan. En de eerste resultaten zijn dankzij Rose-Marie zeer bemoedigend: al diverse keren ben ik uitgenodigd voor gesprekken en ook online weten recruiters mij te vinden.

Edu

Met grote betrokkenheid en persoonlijke aandacht heeft Rose-Marie mij begeleidt tijdens het outplacementtraject. Het is mooi om te zien dat je door alle opdrachten en fijne gesprekken een steeds duidelijker beeld krijgt van wie je bent en wat bij je past. Persoonlijkheid, competenties, waarden, interesses, alles wordt besproken en zorgt voor een beter zelfinzicht. Inmiddels ben ik aan een opleiding begonnen die ik hopelijk dit jaar ga afronden en de plannen voor een vervolgopleiding zijn er ook al. Het was voor mij een zinvol en mooi traject en ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb om dit met Rose-Marie te doen.

Hanita

Goede professionele coaching. Bij Rose-Marie kan je op ontspannen wijze al je huidige werkervaringen kwijt. Haar terugkoppelingen in deze zijn gericht en to the point. Vaak zijn dit punten waarvan je jezelf niet voldoende realiseert hoe belangrijk deze kunnen zijn. Het coaching programma is helder en duidelijk, hiermee werk je in een aantal gesprekken samen met haar naar het uiteindelijke doel voor je verdere loopbaan.

Leo

Ik ben bij Rose-Marie gekomen voor een outplacementtraject om te bekijken welke richting ik op wilde gaan na het beëindigen van mijn dienstverband. Op een moderne wijze een CV, pitch en motivatiebrief opbouwen en haar overtuiging dat de Social Media een zeer belangrijk onderdeel zijn van het nieuwe solliciteren hebben mij weer up-to-date gebracht. Zij is vriendelijk en rustig en stelt je echt op je gemak.

Vera

Starten als zelfstandig ondernemer | freelancer

Ik heb bij Rose-Marie het traject voor een startende ondernemer gevolgd. Ik heb heel veel geleerd van dit traject, Rose-Marie is erg kundig en professioneel, ze kan op veel gebieden informatie geven. Ik heb ideeën en tips gekregen om mijn website, mijn Facebook-pagina en mijn flyers te maken, tevens heb ik informatie gekregen over het werken met LinkedIn. Rose-Marie is erg flexibel, we hebben zelfs nog een uitstapje gemaakt naar het voorbereiden van een sollicitatie. Kortom, door het traject bij Rose-Marie heb ik vertrouwen gekregen in mijzelf als ondernemer! Ik kan iedereen een coachingstraject bij Rose-Marie aanraden!

Gerda

Rose-Marie weet als coach de juiste ‘accenten’ te leggen. Dit komt omdat zij mijns inziens beschikt over attitudes die je als coach in ieder geval nodig hebt zoals; met aandacht en onbevooroordeeld kunnen luisteren, het geven van (creatieve) feedback en in kunnen schatten waar de ander staat en waar hij of zij als persoon behoefte aan heeft. Dank je wel Rose-Marie!

Marieke

Coaching op de werkvloer

Met de vraag ‘hoe kan ik de rust in m’n hoofd creëren en mijn werkzaamheden goed en geconcentreerd uitvoeren’ kwam ik bij Rooskleurig Coaching.
De manier van begeleiding was goed afgestemd op mijn personaliteit en karakter. Ik ben rustiger geworden en kan mij nu veel beter concentreren, functioneren en presteren. In de praktijk kan ik mezelf beter onder controle krijgen en houden. Rose-Marie is een zeer professionele coach. Haar betrokkenheid is goed, ze heeft een ‘luisterend oor’ en komt met oplossingen waar ik wat aan heb. Een zeer prettige persoon om mee te praten.

Jeffrey

Na een stressvolle periode en een (bijna) burnout heb ik een coachtraject gevolgd met als eerste doelstelling ‘ik wil weer plezier in mijn werk krijgen’. De werkwijze (persoonlijk, belangstellend) die Rose-Marie daarbij volgt heeft voor mij heel goed uitgepakt.
Heb het plezier in mijn werk weer terug en daarnaast ook stappen gemaakt op privégebied. Ik kan een ieder aanbevelen om met Rose-Marie in zee te gaan.

Fred

Deze coaching heb ik gedaan, omdat ik van mijzelf onzeker ben. Door de gesprekken met Rose-Marie is dit beter geworden. ik durf nu wel meer dingen.

Melissa

De begeleiding van Rose-Marie heeft de aanzet gegeven om de richting en het doel in mijn leven beter in kaart te brengen. Het heeft me geholpen om twijfels om te zetten in daden.
Rose-Marie heeft als een klankbord en ‘oefenmateriaal’ gediend bij voorbereidingen voor gesprekken. Vooral de feedback was een enorme ondersteuning. Met voldoende afstand en toch dichtbij. Dit was datgene, waar ik behoefte aan had op dat moment. Rose-Marie, bedankt dat je mij een stapje verder geholpen hebt!

Willem

Door dit traject ben ik heel erg gegroeid en heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik zou dit iedereen aanraden! Door de goeie gesprekken en de opdrachten ben ik goed begeleid. Je leert situaties op een andere manier te benaderen. Mijn antwoord heb ik gevonden en daar ben ik heel blij mee!

Joyce

Rooskleurig Coaching is actief binnen Ruetgers Resins BV. Met name op het gebied van veranderingen is Rose-Marie Lucas een constante factor in o.m. het verbeteren van communicatie en samenwerking, omgang met werkdruk en verantwoordelijkheid, assertiviteit het bieden van weerstand. Wij zien haar als een recht-door-zee, niet zeuren maar poetsen type. Zij helpt mensen weer de balans terug te vinden tussen privé en werk, een balans die vaak moeilijk te vinden is.

Paula | HR Ruetgers Resins BV

Wat mij vooral duidelijk is geworden tijdens onze gesprekken, is dat ik vooral uitging van mijn aannamen en oude denkbeelden. Door deze los te laten en te geloven in mijzelf ben ik al een eind op weg en best trots op mijzelf!

Irma S.

Ik vind Rose-Marie een warme, verhelderende en inspirerende persoonlijkheid. Zij heeft mij op een hele creatieve manier naar mijzelf laten kijken. Daardoor heb ik zowel mijn kwaliteiten als mijn valkuilen leren herkennen en heeft zij mij handvatten aangereikt om daarmee in de toekomst op een juiste manier mee om te gaan.

Irma J.

Rose-Marie heeft mij geholpen door kritisch te kijken naar mijzelf en heeft mij ook laten zien hoe anderen mij en mijn gedrag zien. Welke signalen ik stuur en daardoor konden wij door oefeningen hierin een verandering maken. Deze verandering stelde mij in staat om mijn situatie op het werk zodanig te veranderen dat ik op het werk duidelijker kon maken waar mijn grenzen lagen en dat ik ook kon overbrengen welke richting ik op wilde. Ik denk dat het niet een tijdelijk inzicht is geweest, maar een inzicht die mij ook in de toekomst zou kunnen helpen. Rose-Marie is kritisch, maar geeft je altijd een gevoel open te kunnen zijn. Ze stelde gerichte vragen die je dwingen om naar je zelf te kijken. Dit verwarde mij in het begin enorm, maar dit was vooral omdat ik dit niet gewend was. Rose-Marie stelt je op je gemak door haar rust en openheid. Ik kan Rose-Marie van harte aanbevelen!

Sabrina

Mijn wens om met coaching te bereiken was mijn faalangst en barrières weg te halen. Ik kwam dat veel tegen in mijn persoonlijk leven en werk. Door middel van een aantal gesprekken met Rose-Marie heb ik mijzelf weten te verbeteren door besluitvaardiger te worden. Ik ben daardoor keuzes gaan maken binnen mijn werk en heb privé meer initiatief getoond door verantwoordelijkheid te nemen en niet te kiezen voor veiligheid en afhankelijkheid. Door gesprekken en reflectieoefeningen met Rooskleurig ben ik een stuk zelfverzekerder geworden. Zelf beslissen daar ging het om! Bedankt nog Rose-Marie!

Annemarie

Sollicitatietrainingen

Deze aanbeveling voor Rose-Marie, een vrouw met zeer uitgebreide kennis. Heb zelf de training LinkedIn en solliciteren gedaan en kan alleen maar lof uitspreken. Ik heb nog steeds heel veel kennis van jouw CV en LinkedIn trainingen die ik mocht bijwonen bij Royal Floraholland en
ben je daarvoor erg dankbaar.

John Wijnands

Ik heb vaak prettig met Rose-Marie samengewerkt. Ik organiseer in de Bibliotheek netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden, en Rose-Marie is een aantal keer gastspreker geweest. Voorafgaand aan de workshop hebben we op een hele efficiënte manier afspraken met elkaar gemaakt. Rose-Marie is actueel met haar informatie en vakinhoudelijk goed op de hoogte over loopbaanmogelijkheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ze is betrokken en denkt mee met de deelnemers. De deelnemers beoordelen haar bijdrage dan ook als “helder” , “informatief” , “actueel”, “inspirerend” en “onderhoudend”.

Saskia Wilmes, Projectleider Sociaal Domein bij Regionale bibliotheek Angstel Vecht en Venen

Sinds 2015 heeft Rose-Marie Lucas van Rooskleurig Coaching met succes een aantal workshops verzorgd voor de Businessklas van Westplas Mavo te Aalsmeer. Medio 2014 heb ik haar ontmoet tijdens een bijeenkomst over ondernemen bij de gemeente Aalsmeer. Daarna ontving ik regelmatig haar nieuwsbrief met daarin informatie over workshops over beroepskeuze, netwerken, solliciteren, enzovoort. Voor onze nieuw opgerichte Businessklas hadden wij toen behoefte aan een deskundige op het gebied van modern solliciteren.
In 2015 gaf Rose-Marie haar eerste workshop aan leerlingen van de Businessklas, het ging hierbij om een cursus solliciteren. Na een korte presentatie gaf Rose-Marie aan de hand van een door haar zelf samengesteld werkboek een cursus over het maken van een goed CV met bijbehorende motivatiebrief. Het werkboek diende meteen als naslagwerk voor later. Leerlingen en docenten waren erg blij met het resultaat. Vorig schooljaar betrof het een workshop motivatie bij intakegesprek vervolgonderwijs. Leerlingen werden met deze workshop goed voorbereid op een intakegesprek bij een MBO of Havo-vervolgopleiding. Leerlingen werden door Rose-Marie uitgedaagd om niet alleen heel goed na te denken over wie zij zijn, wat ze leuk vinden en wat ze al goed kunnen maar tevens ook om na te denken over hun ontwikkelpunten. Geen geringe opgave in klas 4 maar met haar enthousiasme en praktische aanpak heeft Rose-Marie de leerlingen ver gebracht.
In 2017 heeft Rose-Marie voor de leerlingen van de Businessklas een workshop Linkedin verzorgd. In twee lessen van ieder 50 minuten lukte het Rose-Marie de leerlingen kennis te laten maken met Linkedin en ze ook te overtuigen van het nut van dit voor hun nieuwe medium. Ook nu gingen de leerlingen na een korte presentatie snel zelf aan de slag. Hiervoor gebruikten zij een door Rose-Marie samengesteld werkboek dat ze daarna ook weer als naslagwerk konden gebruiken.
Het is prettig om met Rose-Marie samen te werken, ze denkt erg goed mee over de behoeften van onze doelgroep en past haar programma daarop aan. Ze is vakkundig en enthousiast en vindt kwaliteit erg belangrijk. Hetgeen voor ons erg prettig is dat zij een groot netwerk heeft met ondernemers in de regio van onze school en dat netwerk zet zij ook graag in.

Ronald Pordon, Docent Economie Wellantcollege Westplas Mavo Aalsmeer

Bedankt! Het was een nuttige en leerzame ochtend met veel energie. De voorbereidende opdracht was top! Zet goed aan het denken en aan het werk. Hij was wel aan de lange kant waardoor ik soms het overzicht een beetje kwijt raakte. Misschien volgende keer in twee stukken hakken?

Inspirerende bijeenkomst!

Boeiend onderwerp, goede interactie en tips! Hoewel we uiteindelijk (nog) niet gedaan hebben wat de bedoeling was [bijv. profiel aanpassen], was het erg nuttig!

Dank je wel Rose-Marie voor deze inspirerende workshop. Ik zal zeker met jouw tips aan de slag gaan en verheug me op de presentatie en de voorbeeld CV’s om de mijne onder handen te nemen. Ik vond ook de sfeer zeer prettig en de verschillende belangen van de deelnemers hebben me tevens aan het denken gezet.

Wat deelnemers van De Broekriem goed vonden aan de workshop ‘Switch mee dat CV’, september 2017

Rose-Marie heeft voor deelnemers van De Broekriem een waardevolle training verzorgd voor een overtuigend CV. Het begon al zeer gedegen met een inspirerende voorbereidende opdracht. Tijdens het eerste dagdeel was er veel ruimte voor het eigen verhaal van iedere deelnemer. De onderlinge interactie was prima. In een prettige sfeer speelde Rose-Marie goed in op de vragen die naar voren kwamen en werden veel tips uitgewisseld. Belangrijk leerpunt was ‘de kunst van het weglaten’, het gebruiken van het CV om te benadrukken waarom jouw profiel prima aansluit bij de vacature. Het tweede dagdeel, drie weken later, bood de gelegenheid om ondervonden moeilijkheden aan Rose-Marie voor te leggen. Daarvan is dankbaar gebruik gemaakt. Het kan niet anders dan dat alle deelnemers zich nu bewust zijn hoe ze in hun CV kunnen benadrukken dat ze bijzonder geschikt zijn voor de functie.

Alex Hoogendoorn, eventmanager van De Broekriem

Rose-Marie is loopbaancoach en kan met je aan de slag in een breed werkveld. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent, Rose Marie kan overal uit de voeten. Zowel individueel als in groepen weet zij mensen te binden en stimuleren om zelf aan de slag te gaan en grenzen te verleggen. Zij kiest voor een persoonlijke benadering en haalt daarmee het beste naar boven.
Verder heeft mijn team FM projecten gezamenlijk de CV en LinkedIn training gevolgd. Deze training wordt aangeboden via het Toekomstplein van Royal FloraHolland en in ons geval verzorgd door Rose-Marie Lucas. Handige tips voor een goed en volledig CV en LinkedIn profiel. We hebben ook geleerd dat het gaat om relevante informatie en een goed profiel! Bedankt Rose-Marie Lucas.

Paola van der Spek, teammanager Faciliteiten Royal FloraHolland

Ben je op zoek naar een Sollicitatietrainer die jou en je situatie serieus neemt? Een trainer die tijdens een workshop interactief met deelnemers aan de slag is? Iemand die je vertrouwen geeft en ook uitdaagt? Dan ben je bij Rose-Marie Lucas aan het goede adres! Zelf heb ik tijdens mijn werkzaamheden als eventmanager bij DeBroekriem de workshop ‘Het sollicitatiegesprek’ georganiseerd. Rose-Marie heeft hier als gastspreker op zeer professionele wijze alle deelnemers getraind. Haar interactie met de mensen was bijzonder prettig en respectvol. Naast voorbereidingsopdrachten en inhoudelijke kennis was het letterlijk ter plekke oefenen van een sollicitatie gesprek met een praktijkdeskundige een echt waardevolle ervaring voor alle deelnemers. Wij [deelnemers, waaronder ikzelf] zijn na dit inzicht geïnspireerd en vol vertrouwen verder gegaan in onze sollicitatie gesprekken.

Monique

Rose-Marie weet op een respectvolle, maar toch indringende manier de pijnpunten van een sollicitatiegesprek bloot te leggen. Rose-Marie werkt belangeloos mee aan workshops van DeBroekriem. Tijdens een workshop sollicitatiegesprekken in Rotterdam gaf zij de groep zoveel vertrouwen dat alle deelnemers plenair en zonder schroomeen realistisch gesprek wilden voeren met haar. Rose-Marie’s waardevolle feedback helpt werkzoekenden in de ontwikkeling van hun sollicitatievaardigheden en vergroting van hun zelfvertrouwen.

Antonio

Een leuke, heldere en hedendaagse training met veel nieuwe inzichten. Ik zal dit bij mijn sollicitatieactiviteiten als ‘rode draad’ gaan gebruiken.
Bij sollicitatiegesprekken is gebleken dat mijn zenuwen een factor zijn waarbij ze mij afwijzen. Ook is mijn motivatie soms een probleem. Door de gesprekken met Rose-Marie kan ik mij beter voorbereiden op een gesprek. Hierdoor ben ik beter in staat een gesprek op te bouwen en goede antwoorden te geven op vragen. Ook mijn zelfvertrouwen is versterkt. Het heeft mij goed geholpen.

Nico

Naar aanleiding van een Twitter training bij Rose Marie Lucas besloot ik de LI training te volgen om zo nog meer uit mijn LI te kunnen halen en aansluitend 1 op 1 netwerktraining- en begeleiding.
Rose-Marie is zeer betrokken, denkt met je mee, is eerlijk en integer en is erg vakkundig en professioneel, en weet je in beweging te krijgen, waardoor zij een geweldig klankbord is. Ze heeft me anders leren kijken naar de vele mogelijkheden binnen social media, wat bij mij past en hoe ik dat het beste kan inzetten. Een absolute aanrader.

Christiana

Ik heb bij Rooskleurig Coaching sollicitatiegesprekken geoefend, omdat ik vaak zenuwachtig ben tijdens het gesprek en het moeilijk vindt mijzelf te verkopen. De sollicitatietraining was de moeite waard. Ik heb zo veel geleerd en het heeft mij zo veel gegeven. Nogmaals dank voor je training!

Rien

Ben speciaal gekomen bij Rooskleurig om mijn sollicitatiegesprek te oefenen. Door opdrachten en gesprekken met Rose-Marie lukt het mij nu beter om mijzelf duidelijker te verwoorden en meer te laten zien in een sollicitatiegesprek. Ik ga zekerder een gesprek in door een goede voorbereiding. Dat helpt enorm.

Els

De sollicitatie 4daagse was boven mijn verwachting. Duidelijk, helder, open, leerzaam en uitstekend gecoached.

Yvonne

Het is fijn dat je meer begeleiding krijgt bij het schrijven van de sollicitatiebrief. Zou al een cursus op zich kunnen zijn! Het trainen van een sollicitatiegesprek was pittig en waardevol. Ik vond het absoluut de moeite waard om de sollicitatiecursus te volgen.

Leila

In een prettige ongedwongen sfeer leren wat er verbeterd kan worden op het gebied van het schrijven van brieven en maken van een goed CV. Ook jezelf presenteren komt ruim aan bod. Omdat het in een groep gegeven wordt, leer je ook van andere deelnemers. Tesamen moet dit wel leiden tot de job die je wilt hebben. Ik zou zeggen: DOEN!

Patrick

Deze cursus sollicitatiewerkweek is zeer aan te bevelen, omdat het veel dieper en breder is en je er een heleboel van opsteekt.

Patricia

In een week van 5 ochtenden trainde Rose-Marie een kleine groep een compleet pakket met alles wat je bij het solliciteren tegenkomt. In het programma zaten ook een trainingsacteur en een imago consulent en dat alles voor een aantrekkelijke prijs. Rose-Marie deed dit met motivatie, persoonlijk en zorgde ervoor dat de deelnemers ook zelf aan de slag gingen. Zeer zinvol, ook het naslagwerk! Ze doet met haar bedrijf Rooskleurig nog veel meer. Ik kan haar zeker aanbevelen.

Hans

De sollicitatiewerkweek heb ik als zeer positief ervaren. Heb er veel geleerd en ga dit zeker allemaal gebruiken om weer een leuke nieuwe baan te vinden. Ik kan het iedereen aanbevelen die niet zo goed weet hoe te solliciteren en als je wel denkt dat je het weet dan heeft Rose-Marie nog heel veel andere tips om van te leren.

José

De sollicitatietraining werd in een kleine groep gehouden, waarbij iedereen het op zijn eigen manier kon interpreteren en er uit halen wat voor hem/haar van toepassing is.

Petra

Ik kan nu een betere CV en brief maken. Het interactieve aspect van de groep vond ik van toegevoegde waarde.

Christiaan

Erg leuke, goede intensieve sollicitatiecursus waarbij elke deelnemer tot zijn recht kwam. Up-to-date informatie over alles wat met solliciteren te maken heeft.

Paulien

Ik vond het moeilijk om een goede motivatiebrief te maken, die gericht was op de functie die werd gevraagd. Een brief die beter aansluit bij het profiel. Door mijn kwaliteiten en vaardigheden meer af te stemmen op de vacature, hoop ik dat het me binnenkort wel gaat lukken.

Bert

Het interactieve aspect vond ik goed, omdat je weet wat anderen van jou denken door het geven van (wederzijds) positief en negatief commentaar.

Jan

Een must voor iedereen die op zoek is naar een andere baan. Je leert ontzettend veel en komt veel beter beslagen ’ten ijs’. Een complete training. Prima!

Lonneke

LinkedIn | Twitter | Facebook trainingen

Op 15 september 2017 heb ik een zeer aangename, behulpzame en nuttige begeleiding gehad voor mijn LinkedIn-problemen. Ik ben heel dankbaar voor deze professionele hulp. Ik kan Rose-Marie van harte aanbevelen. Zij is zeer deskundig en haar hulp heeft mij uren aan tijdbesparing opgeleverd. Dank u wel!.

Evi

De LinkedIn training van 19 april 2016 was een prettige training, waarbij snel en zakelijk alle functies van LinkedIn voorbij komen. Met een goed persoonlijk profiel en het creëren van een betere online identiteit ben ik ervan overtuigd dat het zoeken naar nieuwe functie beter moet gaan en baan. Handig is ook het bijbehorende naslagwerk.

Otto

Bij Rooskleurig Coaching heb ik een 1 op 1 training LinkedIn gevolgd t.b.v. het samenstellen van mijn profiel.
Heel plezierig vond ik de persoonlijke benadering van Rose-Marie Lucas en het gericht meedenken hoe mijn praktijk het beste voor het voetlicht gebracht kan worden. Ook hielp ze mij op weg in het gebruiken van LinkedIn. Ze gaf me echt een steun in de rug.
Nogmaals hartelijk dank voor al je support Rose-Marie.

Corrie

Op 29 oktober 2014 een LinkedIn training gevolgd bij Rose-Marie van Rooskleurig Coaching. Het was niet alleen gezellig maar ook een zeer leerzame workshop.
Rose-Marie gaf doormiddel van voorbeelden aan hoe jij je het beste kan profileren en opvallen bij werkgevers via jouw LinkedIn pagina. Daarnaast is de hand-out die wij ontvangen hebben een goed en duidelijk naslagwerk. Door haar kennis, rustige en duidelijke uitleg ben ik een stuk wijzer geworden.

Ron

De LinkedIn heeft aan mijn verwachtingen voldaan. Opmaak profiel en instellen account, netwerkcontacten zoeken en hoe je die beheert, uitnodigen contacten, zoeken naar groepen. De basistraining en het werkboek geeft voldoende info en handige tips. Wil via LinkedIn een bedrijfsprofiel aanmaken en op zoek gaan naar potentiële klanten en kandidaten. Kwaliteit trainer prima. Rose-Marie laat meer zien in de korte tijd die we hadden dan dat ik verwachtte, voldoende tijd nam voor vragen en inspeelde op vragen en situaties en prima sturing gaf aan de groep: de sfeer was goed maar je maande op het juiste moment wel tot actie.

Marco

Ik heb meer duidelijkheid gekregen hoe ik mijn LinkedIn profiel kan verbeteren. Weet nu wie en hoe ik kan connecten en met groepen om moet gaan. Vaker gezien te worden en dezelfde trefwoorden moet laten terugkomen. Goede presentatie en informatie. persoonlijke aandacht, tips, concreet en directe aanwijzingen wat je moet doen. Geen overbodige informatie. Gebruik LinkedIn bij het vinden van een baan.

Nanda

Rose-Marie Lucas heeft mij deskundig en in een prettige atmosfeer op weg geholpen bij haar LinkedIn Training.

Dorée

Wanneer je op zoek naar werk bent en geen of weinig ervaring met LinkedIn hebt is deze training een aanrader! Op een duidelijke, prettige manier en met voor iedereen voldoende aandacht wordt je wegwijs gemaakt. En alles kun je makkelijk weer nalezen in het werkboek.

Ada

Duidelijke training over hoe je LinkedIn het beste kunt inzetten om een baan te vinden of voor een baan gevonden te worden.

Els

Het geleerd hoe ik om kan gaan met Twitter. Alles stond goed en volledig in het cursusboek beschreven. Goede duidelijk uitleg, was gezellig. Aan te bevelen!

Liesbeth

De Twitter training bij Rooskleurig heeft mij over de drempel geholpen er eindelijk eens mee van start te gaan. Dit was de eerste aanzet en smaakt naar meer. Dank Rose-Marie!

Marianne

Ik wist nog nog bijna iets van Twitter. Handig om aangereikt te krijgen hoe het o.a. werkt met berichten, tijdstippen, zoeken en volgen i.p.v. zelf alles ‘uitvogelen’!

Miranda

Weet hoe het werkt met Twitter en hoe ik kan re-tweeten en zo. Veel geleerd over de mogelijkheden. Prima instructies.

Claudia

Enorm veel geleerd over de mogelijkheden van LinkedIn. Hoe je het beste gevonden kan worden tot het maken van een juist profiel.
Cursusboek was volledig.

Anja

Geleerd hoe je je profiel het beste kan neerzetten. Veel tips & trics gehoord die ik zelf nog niet wist. Het trainingsmateriaal was overzichtelijk, duidelijk en chronologisch.
Instructie van Rose-Marie was persoonlijk en helder.

Mirjam

Nu ik de kennis heb over hoe het programma LinkedIn werkt, ga ik een netwerk op te zetten en gebruiken om werk te zoeken.

Linda

Je kracht is om mensen bij elkaar te brengen en een goed groepsgevoel te creëren waarin cursisten veilig kunnen experimenteren. Hartelijk bedankt voor de training!

Alide

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuws en tips op het gebied van werk, studie en carrière.

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op