LinkedIn biedt meer kansen dan een ‘online CV’

Een goede beschrijving voor LinkedIn is ‘online CV’, maar met de term ‘zakelijk sociaal netwerk’ kom je beter in de buurt. Natuurlijk is je profiel – je CV- belangrijk. Deze moet volledig zijn ingevuld met je werkervaring, opleidingen en cursussen. Maar op je profielpagina krijg je nog meer functies te zien. Je kunt bijvoorbeeld vaardigheden toevoegen aan je profiel. En andere mensen vragen om deze vaardigheden te onderschrijven of jou een aanbeveling te geven. Dat maakt je visitekaartje completer.

LinkedIn – je zakelijk sociaal netwerk – biedt meer kansen voor de toekomst door het onderhouden van bestaande zakelijke contacten en leggen van nieuwe contacten.

Je netwerk vergroten

Je kunt naast je vrienden en familie ook collega’s, oud-klasgenoten, verenigingsleden, docenten enzovoorts toe gaan voegen. Ook kun je bedrijven gaan volgen. Bedrijven waar je gewerkt hebt of zou willen werken. Ga op zoek naar groepen die aansluiten bij jouw interesses. Hierin kun je deelnemen aan discussies, vragen stellen, antwoorden geven, samenwerken en jezelf profileren.

Als je goed laat zien wie je bent en wat je doet, ga je opvallen.

Laat zien wat je doet. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van artikelen en nieuws op je vakgebied. Hierdoor laat je anderen zien op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en help je hen op de hoogte te blijven. Dit kan nieuwe contacten, opdrachten en banen opleveren. Neem nou Saskia.

Saskia is kok op locatie. Met enige regelmaat toont ze haar werk op LinkedIn en deelt en schrijft ze artikelen over koken. Saskia heeft oud-klasgenoot Frank in haar LinkedIn netwerk. Frank hoort dat een vriend van hem een etentje aan huis wilt geven en denkt op dat moment terug aan Saskia en alle updates die zij heeft geplaatst. Als Frank Saskia aanraadt aan zijn vriend kan dit Saskia een opdracht opleveren. Bingo!

Wil je LinkedIn ook professioneel gaan gebruiken?

Doe dan mee aan de Linkedin groepstraining op woensdag 15 april van 09.00-12.00 uur in Uithoorn. Prijs per deelnemer € 45,00 excl. BTW | incl. werkboek en consumpties.
Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@rooskleurigcoaching.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vakantiekaart van Rooskleurig Coaching

Krapteberoepen en omscholing | bijscholing

Momenteel is de krapte op de arbeidsmarkt het hete hangijzer. Al maanden wordt er over gesproken en geschreven in het …

Twee gesubsidieerde scholingsmogelijkheden

Ons werk verandert voortdurend. Je blijven ontwikkelen is daarom belangrijk. Zo kun je werken aan je ontwikkeling, voor meer kansen, …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op