Outplacement biedt nieuwe kansen, voor beide partijen

In het voorjaar van 2014 heeft er een artikel van Rooskleurig Coaching in het magazine ‘De Venen IntoBusiness’ gestaan.

Persoonlijke loopbaanbegeleiding Rooskleurig Coaching loont “Outplacement biedt nieuwe kansen, voor beide partijen”

Afscheid nemen. Ook als werkgever en werknemer in het midden- en kleinbedrijf kun je daarmee te maken krijgen. Outplacement biedt dan nieuwe kansen, voor beide partijen. Rooskleurig Coaching is gespecialiseerd in een persoonlijke begeleiding van dit traject. En dat loont.

Rose-Marie Lucas van Rooskleurig Coaching in Uithoorn heeft als NOLOC erkend loopbaanadviseur, coach en sollicitatietrainer al vele mensen in de regio rond De Ronde Venen en Nieuwkoop begeleid in en naar werk. Hierbij gaat het om het verkennen van nieuwe mogelijkheden op en het actief benaderen van de arbeidsmarkt. Ze hecht daarbij veel belang aan een persoonlijke benadering en heeft een praktische werkwijze.

“Wat heb je nodig? Wat wil je? Wat kan ik voor je betekenen? Dat zijn vragen die ik stel aan mensen die voor een eerste gesprek bij mij komen.”

Een outplacementtraject is maatwerk. “Outplacement is een goede manier om afscheid van elkaar te nemen. Bij een bedrijfsreorganisatie of sluiting, als er sprake is van een arbeidsconflict of als een werknemer niet verder komt in zijn of haar loopbaan. Maar iedereen is anders, geen situatie is hetzelfde. Met kennis, werkervaring en kwaliteiten zijn we er niet. Een goede motivatie is minstens zo belangrijk. Werkgevers willen weten waaróm iemand bij hun onderneming wil komen werken. Wat de toegevoegde waarde van deze kandidaat is. Het moet klikken.”

Nadat een werkgever heeft gekozen voor een outplacementtraject, dat gemiddeld zes tot negen maanden duurt, maakt Rose-Marie zo spoedig mogelijk een eerste afspraak met de betrokken werknemer. “We hebben het dan natuurlijk over het verwerken van het ontslag. Maar we inventariseren ook meteen de persoonlijke en professionele situatie en bekijken de wensen en verwachtingen ten aanzien van een nieuwe en passende werkomgeving. Met een positieve blik vooruit, té lang achterom kijken helpt niet.”

In de tweede fase ligt de nadruk op zelfverkenning en (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. “Het is in deze fase mooi om te merken dat mensen door de opdrachten die ik hen geef en de gesprekken die we samen voeren een steeds duidelijker beeld krijgen van wie ze echt zijn en van wat echt bij hen past. Dat zorgt voor een duidelijke focus in de zoektocht naar een nieuwe baan in een passende werkkring.”

In de derde fase staat het trainen van sollicitatievaardigheden centraal. Rose-Marie: “Samen gaan we aan de slag met een werkgericht cv en motivatiebrief, oefenen we sollicitatiegesprekken en optimaliseren we de persoonlijke presentatie. Het is belangrijk dat de kandidaat zichzelf goed neerzet op de arbeidsmarkt en overtuigd is van z’n eigen mogelijkheden. Tegenwoordig vind je eerder een nieuwe baan via netwerken, open sollicitaties en zeker ook via social media. Naar schatting wordt zelfs 70% van alle banen vandaag de dag ingevuld via netwerken!”

Dat de aanpak van Rose-Marie Lucas loont, bewijzen diverse klantervaringen. Die zijn, samen met nog veel meer informatie, te vinden op www.rooskleurigcoaching.nl.

 

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op