SLIM: Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

Laat je medewerkers (bijna gratis) leren en ontwikkelen dankzij subsidie. Iedere werkgever in het MKB begrijpt de noodzaak van leren en ontwikkelen, helaas komt het echter niet vaak tot een structurele aanpak. Bijvoorbeeld doordat opleiding en ontwikkeling extra kosten met zich meebrengt, omdat er tijdsgebrek is of gewoonweg omdat bedrijven niet weten waar ze moeten beginnen. De SLIM-regeling moet hier verandering in brengen.

SLIM-regeling: extra subsidie voor het MKB

MKB-bedrijven kunnen SLIM-subsidie aanvragen van 2 maart 2021 tot 31 maart 2021 om loopbaan en ontwikkeladviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerker up to date te houden.

Het doel van de SLIM-regeling is leren en ontwikkelen in het MKB te stimuleren. Gevolg: een sterke leercultuur en leerrijke werkomgeving in kleine bedrijven. De subsidie kan worden ingezet bij:
 Het inzichtelijk maken van scholings- en opleidingsbehoeften van medewerkers met als resultaat een opleidings- of ontwikkelplan.
 Loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers. Je krijgt daarmee een beeld van hun wensen, ambities en vaardigheden van jouw medewerkers.
 Het oprichten van een bedrijfsschool, het ontwikkelen en implementeren van periodieke ontwikkelgesprekken met jouw medewerkers of het opschalen of uitbreiden van succesvolle projecten.
 Voor het bieden van een praktijkleerplaats voor (delen van) een mbo-opleiding in de derde leerweg.

Voor wie is de SLIM-regeling?

Ondernemers binnen elke sector kunnen de subsidieaanvraag indienen. MKB-bedrijven kunnen maximaal € 25.000 subsidie ontvangen. Meer informatie hierover vind je op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Telefoon: 070 315 2111, e-mail: subsidieregelingSLIM@minszw.nl

Verzeker jouw organisatie van een goede loopbaanbegeleiding

Voor optimale besteding van de SLIM-subsidie kies je voor een Noloc Register Loopbaanprofessional. Rooskleurig Coaching in Uithoorn is zo’n loopbaanprofessional. Met mijn deskundigheid van kwalitatief goed en persoonlijk loopbaanadvies haal je meer uit de SLIM voor jouw medewerkers.

Interesse? Stuur mij een whatsapp voor gratis intakegesprek 06-5313 5015.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer aandacht dan ooit te voren voor loopbaanontwikkeling

Nooit eerder stond het vak van loopbaancoach zo in de belangstelling als nu. Maar hoe tonen ze nou precies hun …

STAP-budget, wat moet je weten?

Wat is het STAP-budget? Werkenden en niet-werkenden kunnen vanaf 1 maart 2022 tot € 1.000 aanvragen voor een scholingsactiviteit. Het …

Workshop op 3 november voor de Nationale Werkbezoekdag op 17 november

De workshop ‘Gebruik je netwerkgesprek en zet jezelf op de kaart’ is een voorbereiding op de Nationale Werkbezoekdag op 17 …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op