Stand van zaken en voortgang Ontwikkeladvies 45plus en STAP budget

Door het in aantocht zijn van het einde van de subsidieregeling Ontwikkeladvies 45plus alsmede het aantal trajecten dat tot nu toe is geregistreerd, adviseert Uitvoering van Beleid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanaf 15 november om te stoppen met het nog aanmelden van trajecten en over te gaan tot afronding van lopende zaken.

Aanmelden Ontwikkeladvies 45plus niet meer mogelijk

De afgelopen periode had het ministerie de tijdelijke regeling nog open gelaten, ondanks dat er meer dan 25.000 trajecten Ontwikkeladvies 45plus waren geregistreerd. Dit had te maken met het feit dat niet alle geregistreerde trajecten ook werden gedeclareerd. Inmiddels is het aantal registraties zo hoog dat het ministerie adviseert niet meer in te dienen en over te gaan tot afronding.

Over de eventuele voortgang van het Ontwikkeladvies 45plus of gebruikmaken van de regeling van het STAP budget is nog niet veel te melden.

STAP Budget

Het STAP budget is een financiering én stimulering vanuit de Overheid voor een leven lang ontwikkelen. Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. En dat ze daarmee aan de slag gaan. Dat moet vanzelfsprekend worden. Dat is niet alleen nodig voor de arbeidsmarkt – het is ook heel leuk om nieuwe dingen te leren en nieuwe dingen te doen.

Het kabinet vervangt daarom de fiscale scholingsaftrek met het STAP-budget (Stimulans ArbeidsmarktPositie). Daarmee kunnen zo’n 100.000 tot 200.000 mensen per jaar aanspraak maken op een persoonlijk ontwikkelbudget van €1000 tot €2000 per persoon. Wie een opleiding wil doen, hoeft zich straks alleen online aan te melden voor het STAP-budget en aan te geven welke opleiding hij of zij wil volgen. Een breed scala aan opleidingen en cursussen komen daarvoor in aanmerking. Na goedkeuring van de aanvraag wordt het budget direct uitbetaald aan de opleidingsinstelling en kan de aanvrager van start gaan met de opleiding.
Meer informatie vind je op STAP Budget

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer aandacht dan ooit te voren voor loopbaanontwikkeling

Nooit eerder stond het vak van loopbaancoach zo in de belangstelling als nu. Maar hoe tonen ze nou precies hun …

STAP-budget, wat moet je weten?

Wat is het STAP-budget? Werkenden en niet-werkenden kunnen vanaf 1 maart 2022 tot € 1.000 aanvragen voor een scholingsactiviteit. Het …

Workshop op 3 november voor de Nationale Werkbezoekdag op 17 november

De workshop ‘Gebruik je netwerkgesprek en zet jezelf op de kaart’ is een voorbereiding op de Nationale Werkbezoekdag op 17 …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op