Studiekeuzebeurs vrijdag 23 en zaterdag 24 november 2018 Jaarbeurs Utrecht

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november 2018 staat in hal 7 & 8 van de Jaarbeurs Utrecht, volledig in het teken van Studiekeuzebeurs Midden. Studiekeuzebeurs Midden is op beide dagen geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze evenement inspiratie op voor de toekomst. Op Studiekeuzebeurs Midden vind je ruim 70 (onderwijs)instellingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie. Bezoek de website van de Studiekeuzebeurs Midden

Opleidingen van alle niveaus

Studiekeuzebeurs Midden biedt een groot overzicht van opleidingen op zowel mbo als hbo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themapleinen

Om jou het beursbezoek zo makkelijk mogelijk te maken, is de beurs opgedeeld in diverse themapleinen. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek. Er vinden verschillende leuke activiteiten plaats op de stands. Kruip in de huid van een professional uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt!

Domein|Sector voorlichting

Welke studierichting kies jij? Ben jij er al uit? Of twijfel je nog tussen bepaalde richtingen? Misschien ligt een economische studie je wel, maar wil je ook meer weten over Taal, Cultuur & Communicatie. Sluit je profielkeuze perfect aan bij de richting Techniek of Natuur & Gezondheid? Heb je al eens gedacht aan de studierichting Mens & Maatschappij? (Oud)-studenten van verschillende hogescholen vertellen in een sessie van 30 minuten wat zo’n domeinen nu precies inhoudt.

Studiekeuze sessies

Heb je nog geen idee welke richting je op wilt? Leer dan eerst jezelf eens wat beter kennen. Bezoek de interessante studiekeuze sessies en raak geïnspireerd. De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats in verschillende lezingenzalen. Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders vinden er informatieve sessies plaats.

Studiekeuze speedcoachgesprek

Gratis in gesprek met een professionele studiekeuzecoach? Dat kan! Ook Rooskleurig Coaching en andere professionele studiekeuzecoaches zijn aanwezig op de beurs. We zijn er voor al je vragen en proberen je tijdens een ‘speedcoachgesprek van 15 minuten’ een stapje verder te helpen richting de juiste studiekeuze. Meld je op de beurs aan voor een gratis coachgesprek bij de ‘Aanmeldbalie Coaching’. Je ouders/begeleiders mogen uiteraard ook aanschuiven bij dit gesprek.

Persoonlijke plattegrond

Print je persoonlijke plattegrond via handige iPads, die op een centrale plek op de beurs te vinden zijn. Bekijk de lijst van aanwezige onderwijsinstellingen op de iPads, zoek naar je favoriete opleidingen, geef je voorkeuren aan en je ziet direct de locaties van de voor jou interessante onderwijsinstellingen op de beursvloer. Druk op print en je persoonlijke plattegrond komt zo uit de printer gerold!

In gesprek met studenten

Wandel rustig rond op de beurs en praat met studenten van verschillende scholen en opleidingen, zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar steekt en je een eerlijk antwoord geven op al je vragen. Vraag bijvoorbeeld waarom ze juist voor die school en opleiding hebben gekozen of wat de verhouding is tussen theorie en praktijk. Je mag ze best het hemd van het lijf vragen, daar staan de studenten namelijk voor.

Aanmelden

Scoor je gratis ticket voor de studiekeuzebeurs Midden. Na aanmelden ontvang je direct het toegangsbewijs per e-mail. Elke bezoeker heeft een persoonlijk e-ticket nodig. Aanmeldingslink

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op