Studiekeuzestress??

De eerste toetsweken in aanloop naar het eindexamen zitten er al weer op. Nu nog een leuke studie vinden en je bent klaar voor je volgende stap naar een MBO, HBO of de Universiteit. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan voor een gemiddelde scholier. Er is zoveel aanbod – wat de nodige studiekeuzestress oplevert. Ondertussen begint ook de tijd te dringen, omdat aanmelden voor een studie vóór 1 april of 1 mei gedaan moet worden.

Heb jij ook nog geen idee wat je wilt studeren of twijfel je nog? Dat vind ik begrijpelijk en is iets waarmee heel veel scholieren worstelen, dus weet dat je niet de enige bent. Een studiekeuze maken is iets heel persoonlijks en een belangrijke beslissing – je studie is het begin van je loopbaan. Het is best moeilijk om op jeugdige leeftijd te kiezen voor een studie en te bedenken wat voor werk je later wilt gaan doen. Daarnaast zijn er ontzettend veel studies waaruit je kunt kiezen, wat het er niet makkelijker op maakt. Ook is het moeilijk in te schatten welke opleiders goed of minder goed zijn en welke leertrajecten en doorstroommogelijkheden er zijn, bijvoorbeeld het aantal jaren, voltijds of werken/leren of een Engelstalige studie.   

Hoe ga je uitzoeken welke studie er het beste bij jou past?

Ik help jou daar graag bij en bied daarvoor een persoonlijk en intensief studiekeuzetraject van circa 6 tot 8 weken aan. Bedoeld voor scholieren die een MBO, HBO en WO studie gaan kiezen. Om te weten welke studie het beste bij jou past, is het belangrijk om te weten wie je bent, wat je kunt, motiveert en wat je nou echt wilt – nu en in de toekomst. Dat gaan we bespreken in drie intensieve coachgesprekken. Daaropvolgend maak ik voor jou een persoonlijk studieoverzicht met studies die aspecten hebben van jouw input in onze coachgesprekken. Samen kijken we in een afsluitend coachgesprek welke studies het beste bij jou aansluiten en kan je jouw Top 3 maken, waardoor je een bewuste, weloverwogen studiekeuze kan gaan maken. Afsluitend krijg je nog een super handig formulier mee met vragen die je kunt stellen aan docenten én studenten over de studie tijdens het bezoeken van open- en meeloopdagen of proefstuderen.

Gestopt met je studie en nu?

Als gevolg van corona zijn er meer eerstejaarsstudenten die stoppen met hun studie, aldus diverse studentenorganisaties. Zij maken zich grote zorgen over de gevolgen van de noodgedwongen invoering van online onderwijs en het goed kunnen oriënteren op een studie. Het studiekeuzetraject is daarom ook geschikt als je al studeert en twijfelt over je studie: stoppen of doorgaan?? Wat een lastige beslissing kan zijn. Hierbij wordt eerst gefocust op vraag of je écht wilt stoppen met je studie en wat er vervolgens nodig is om je goed te heroriënteren op nieuwe studies.

Iets voor jou?

Iets voor jou, je dochter, zoon of iemand uit je omgeving? Stuur dan een whatsapp via mijn website. Meer informatie vind je op https://rooskleurigcoaching.nl/studiekeuze-advies/

Klantenervaring

“Mijn studiekeuzetraject bij Rooskleurig Coaching heb ik als prettig ervaren. Dankzij dit traject kan ik nu bewuster keuzes maken m.b.t. mijn vervolgopleiding. De uitslagen van opdrachten en testen geven een goed beeld van mijn interesses en capaciteiten, en dienen als een bevestiging. Daarnaast was het fijn om met iemand te kunnen sparren die zich niet in mijn directe omgeving bevindt. Ik had behoefte aan een objectieve benadering met daarbij persoonlijke begeleiding” Nadine, 19 jaar.

“Ik was gestopt met mijn studie. Door dit studiekeuzetraject te volgen heb ik een beter beeld gekregen over mijn talenten en mijn toekomst. Rose praat op een vriendelijke manier met je om zo voor jou een aantal passende opleidingen te vinden. Ik zou dit zeker aanraden voor iedereen die niet weet wat hij/zij gaat doen na hun middelbare school”. Daan, 18 jaar.

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op