Subsidie voor leren en ontwikkelen op de werkvloer – start 2 maart 2020

Het kabinet wil werkgevers en werkenden helpen om tijd en geld te investeren in leren en ontwikkelen op de werkvloer. Vanaf 2 maart kunnen MKB’ers, dus wellicht ook jouw werkgever, een subsidieaanvraag indienen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tussen maandag 2 maart en dinsdag 31 maart is er in totaal €15 miljoen beschikbaar voor ondernemers om o.a. loopbaanadviezen en scholing voor hun werknemers te krijgen.

Loopbaanadvies

Hoe mooi zou het zijn als óók jij deze kans pakt en van deze regeling gebruik gaat maken, zodat je de regie over je loopbaan gaat nemen. De mogelijkheid krijgt tot een opleiding en| of je vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Plezier in je werk, het beste uit jezelf halen en concrete stappen zetten, daar helpt Rooskleurig Coaching jou natuurlijk graag bij: deskundig, persoonlijk en praktisch!

SLIM regeling

Stel je werkgever van deze subsidieregeling op de hoogte.
In het MKB is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkende leven. Werkgevers hebben vaak minder tijd, geld of kennis dan grotere bedrijven om hun medewerkers daarin te begeleiden. Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het MKB de normaalste zaak van de wereld maken. Want scholing en ontwikkeling zijn heel belangrijk om jou goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. En om ervoor te zorgen je je werk kan doen dat je leuk vindt en ook fysiek aankunt.

Aanvragen

Iedere MKB-ondernemer kan een subsidieaanvraag indienen tot €25.000. Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om jou als medewerker tijdens je werk een (deel van een) MBO-opleiding te laten volgen. De SLIM-regeling vergoedt namelijk de begeleidingskosten van een werkgever in dit derde leerwegtraject. Werkgevers die nog niet weten of en waarvoor zij het geld willen inzetten, kunnen ook wachten tot na de zomer. In september wordt een tweede tijdvak geopend. Elk jaar kunnen bedrijven in maart en in september een aanvraag kunnen doen. Op Slim werk geven  kan jouw werkgever meer informatie vinden om een eventuele aanvraag voor te bereiden.

Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie, net als samenwerkingsverbanden van MKB’ers, brancheorganisaties, O&O-fondsen, onderwijsinstellingen of werknemers- en werkgeversverenigingen. Zij kunnen hun aanvraag – bijvoorbeeld om gezamenlijk een bedrijfsschool op te richten – jaarlijks vanaf 1 april tot en met 30 juni indienen.

Meer informatie vind je op Subsidie voor leren en ontwikkelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer aandacht dan ooit te voren voor loopbaanontwikkeling

Nooit eerder stond het vak van loopbaancoach zo in de belangstelling als nu. Maar hoe tonen ze nou precies hun …

STAP-budget, wat moet je weten?

Wat is het STAP-budget? Werkenden en niet-werkenden kunnen vanaf 1 maart 2022 tot € 1.000 aanvragen voor een scholingsactiviteit. Het …

Workshop op 3 november voor de Nationale Werkbezoekdag op 17 november

De workshop ‘Gebruik je netwerkgesprek en zet jezelf op de kaart’ is een voorbereiding op de Nationale Werkbezoekdag op 17 …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op