Twee gesubsidieerde scholingsmogelijkheden

Ons werk verandert voortdurend. Je blijven ontwikkelen is daarom belangrijk. Zo kun je werken aan je ontwikkeling, voor meer kansen, salaris, plezier of een nieuwe stap in het werk. Er zijn momenteel twee gesubsidieerde scholingsmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken, namelijk via het STAP-budget en NL Leert Door. Om daar wat duidelijkheid over te geven, zal ik je het hieronder uitleggen.

Voor wie is het STAP-budget?

Zet ook de volgende stap in je werk met het STAP-budget. Een subsidie tot € 1000 inclusief btw voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Vanaf 1 maart 2022 elk jaar beschikbaar voor werkenden en werkzoekende. STAP-budget is voor heel veel mensen beschikbaar. De drie voorwaarden die hierbij gelden zijn:

  • Je bent 18 jaar of ouder en hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt (in 2022: 66 jaar en 7 maanden).
  • Je bent EU-burger of bent partner van een EU-burger.
  • Je bent in de periode van 27 maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen.

Meer informatie vind je op https://www.hoewerktnederland.nl/campagnes/stap/voor-wie

Voor wie zijn de gratis opleidingen van NL Leer Door?

Er zijn weer nieuw gratis opleidingen beschikbaar via NL Leert door. Het gaat om korte cursussen om je werk beter te doen, maar ook om meer uitgebreide scholing die je voorbereidt om een eventuele overstap. Het aanbod is beschikbaar tot 31 december 2022.

Het gratis scholingsaanbod is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt of werk zoekt. Ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen via de subsidieregeling gebruikmaken van kosteloze scholing. 

Meer informatie vind je op https://www.hoewerktnederland.nl/campagnes/vind-je-update

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op