Voorlichting ‘Hoe maak ik een studiekeuze’ zaterdag 13 oktober

Middelbare school scholieren die in het eindexamenjaar zitten, moeten vóór 1 mei 2019 hun studiekeuze gemaakt hebben als ze in september van dat jaar willen gaan studeren.

Sommige opleidingen in het hoger onderwijs hebben een beperkt aantal plaatsen. Zij kunnen een maximum aantal studenten aannemen; een numerus fixus. Hiervoor moet je je op uiterlijk 15 januari aanmelden. De tijd begint al te dringen en binnenkort starten de eerste open dagen voor opleidingen weer.

Inmiddels heb ik al heel wat studiekiezers begeleid die het best lastig vinden om op jeugdige leeftijd te kiezen voor een studie en te bedenken wat voor werk je later wilt gaan doen. Een studiekeuze maken is iets heel persoonlijks en een belangrijke beslissing. Er is veel aanbod en alles lijkt even boeiend te zijn. Maar hoe ga je uitzoeken welke studie er het beste bij jou past? Hoe kies je? En wat kan je als ouder doen om je kind te helpen bij het studiekeuze proces?

Voorlichtingsbijeenkomst

Om hiermee te helpen organiseer ik ieder najaar een gratis voorlichtingsmiddag ‘hoe maak ik een studiekeuze?’ Deze is bedoeld voor scholieren, die een MBO, HBO of WO studie gaan kiezen en voor hun ouders. Tijdens de voorlichtingsmiddag kom je meer te weten over het maken van een studiekeuze en is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Na afloop krijg je nog eens tips en adviezen mee naar huis.

Ook studenten bij wie de huidige opleiding niet bevalt en willen switchen of jongeren die een periode gewerkt of gereisd hebben en weer een studie willen oppakken zijn meer dan welkom!

Tussenjaarcoaching

Scholieren die meer tijd nodig hebben om in één keer de juiste studiekeuze te kunnen maken, willen steeds vaker kiezen voor een tussenjaar. Een trend die steeds meer terrein wint. Daarom introduceert Rooskleurig Coaching vanaf november 2018 ‘Tussenjaarcoaching’, waarmee ik scholieren en hun ouders goed onderbouwd kan begeleiden bij de afweging ‘doorstuderen of een tussenjaar’ en bij de invulling van een tussenjaar. Hierover later meer!

Aanmelden

Doe je door een WhatsApp bericht te sturen naar 06-53135015.

De voorlichtingsmiddag is op zaterdagmiddag 13 oktober van 14.00-15.15 uur in de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, Dr. J. van der Haarlaan 8, 3641 JW te Mijdrecht. De voorlichting is toegankelijk voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van 13 t/m 17 september 2021 gratis loopbaanadvies voor iedereen

VOOR DE ZEVENDE KEER OP RIJ: DE WEEK VAN DE LOOPBAAN Van 13 t/m 17 september 2021 gratis loopbaanadvies voor …

Nieuwe website Rooskleurig Coaching

Vanaf mei 2021 ben ik stapsgewijs bezig geweest met het creëren van de gloednieuwe website van Rooskleurig Coaching en vandaag …

Concept-subsidieregeling STAP-budget voor het financieren van een scholingsactiviteit naar Tweede Kamer gestuurd

Op 1 april jl. heeft minister Koolmees de concept-subsidieregeling STAP-budget naar de Tweede Kamer gestuurd. STAP staat voor Stimulans van …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op