Oefenen intakegesprek bij opleiding

De eindexamens van middelbare scholieren zijn momenteel volop aan de gang. De volgende stap is het MBO, HBO of de universiteit. De inschrijvingsperiode voor de opleiding naar keuze was tot 1 mei jl.

Of je toegelaten wordt tot de opleiding wordt enerzijds bepaald door de wettelijk vastgestelde instroomrechten en anderzijds door andere aspecten, die vooral te maken hebben met motivatie, duidelijkheid van de opleidingswens en dergelijke.

Je ziet dat steeds meer opleidingen vóór toelating een matchings-, een intake- of een decentraal selectiegesprek gebruiken om vast te stellen of de opleiding [bij] jou past.

Hoe gaat dat in z’n werk?

Nadat je jezelf hebt aangemeld voor een opleiding van jouw keuze, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Het doel van het gesprek is om na te gaan of de opleidingskeuze ook realistisch en haalbaar is.

Het is dus van groot belang je goed hierop voor te bereiden. Het gaat immers om jouw toekomst! Best moeilijk om dat als aankomend student onder woorden te brengen.

Oefenen van je intakegesprek

Om een goede indruk te maken bij de opleider van jouw keuze, kan je vooraf je intakegesprek oefenen bij Rooskleurig Coaching. In het oefengesprek wordt er uitvoerig gesproken over jouw verwachtingen ten aanzien van de opleiding en de toekomstmogelijkheden die je hebt.

Centraal staan: het in kaart brengen van je talenten en kwaliteiten. Evenals het achterhalen en benoemen van jouw drijfveren oftewel motivatie, waaruit blijkt dat jij geschikt bent voor deze opleidingen.

Iets voor jou, zoon of dochter? Meer informatie vind je op Ik wil mijn intakegesprek voor mijn opleiding naar keuze oefenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op