Vanaf begin augustus kosteloos Ontwikkeladvies voor iedereen!

Werkenden en werkzoekenden kunnen naar verwachting vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Rooskleurig Coaching – Noloc Erkend loopbaanadviseur – doet daar uiteraard aan mee, net als bij het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers!

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft begin juli een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Hij is blij dat mensen vanaf deze zomer al aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze coronacrisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Het ontwikkeladvies is onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door

Het doel van NL Leert Door is om de gevolgen van de crisis te helpen verzachten door mensen te ondersteunen om zich te [her]oriënteren op hun arbeidsmarktpositie en actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het pakket biedt werkenden en werkzoekenden waaronder flexwerkers, zzp’ers – vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd – de kans een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur en de mogelijkheid online scholingsactiviteiten te volgen voor behoud van werk. Naar verwachting zullen duizenden mensen hiervan gebruik maken.

Voordat mensen aan scholing beginnen, moeten mensen eerst hebben nagedacht over hoe ze hun eigen toekomst voor zich zien. Waar liggen voor hen de mogelijkheden, waar zijn vacatures of is ondernemerschap een optie, en hoe zijn zij daarop voorbereid? Voor een deel van de mensen is het vanzelfsprekend om daar mee bezig te zijn. Maar voor een ander deel is het lastiger om daar tijdig over na te denken en tot handelen over te gaan. Om hen te ondersteunen, gaat het kabinet de ontwikkeladviezen kosteloos beschikbaar stellen. Deelnemers volgen een traject bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies [conform STAP-regeling, zie mijn nieuwsbrief uitleg over de STAP regeling .
Dat zijn dus zowel mensen die [nog] aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben.

Arbeidsmarktscan

Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies. Met deze arbeidsmarktscan wordt inzichtelijk gemaakt welke arbeidsmarktkansen er nu zijn, gegeven iemands ervaring en ontwikkelwensen.

Hoe verder

Het definitief maken van de regeling, ondertekening door de minister en uitvoeringstoets vergt nog enige tijd. Zodra er meer bekend is informeer ik je uiteraard zo snel mogelijk.

NB. Om de drempel voor deelnemers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de betaling ervan via de loopbaanadviseur.

Kerstkaart Rooskleurig Coaching

Nationale Werkbezoekdag 15 november 2023

Binnenkort is weer de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag! Op deze dag gaan werkzoekenden – of werkenden die zich willen heroriënteren – …

Week van de loopbaan 2023 – Blijf scherp, blijf ontwikkelen in je loopbaan

Een loopbaanontwikkelgesprek met een gecertificeerd Noloc coach: Nuttig of nodig? Een loopbaanontwikkelgesprek biedt waardevolle kansen. Het stelt jou in staat …

Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op